DEPORTOVAO JE ĐOKOVIĆA JER JE BIO 'PRETNJA PO ZDRAVLJE DRŽAVE': A njegovi pravili veliku žurku usred karantina!
Novak Đoković/Denijel Endrjuz, Foto: Profimedia

SKANDAL U AUSTRALIJI

DEPORTOVAO JE ĐOKOVIĆA JER JE BIO 'PRETNJA PO ZDRAVLJE DRŽAVE': A njegovi pravili veliku žurku usred karantina!

Dok su milioni Viktorijanaca izdržavali lokdaun, javni službenici odgovorni za upravljanje hotelskim karantinom su pili i jeli kolače na tajnoj zabavi - piše australijski medij

Objavljeno: 11:12h

Kada je Novak Đoković vraćen iz australijske države Viktorije 16. januara ove godine, on je bio među prvima koji su likovali zbog odluke suda da odbije aplikaciju srpskog tenisera i potvrdi deportaciju.

Premijer Viktorije, Denijel Endrjuz (50), vrlo brzo se oglasio i rekao kako se pokazalo da niko nije iznad njegove države i poslao direktnu poruku Đokoviću:

- Sve je moglo da se izbegne da se Novak Đoković vakcinisao, taj momak je mislio da je veći od turnira. E pa nije. Zato se turnir i odigrava bez njega. I to je veliki uspeh. Sve je vrlo prosto, vakcinišite se. I onda ničije vreme ne bi bilo protraćeno kao što je bilo u ovom slučaju - poručio je tad Endrjuz.

Danijel Endrjuz, Novak Đoković
foto: Profimedia

Ovaj gospodin je od pre dve godine, kada se zakomplikovala situacija sa kovidom u Viktoriji, bio pod udarom opozicije i svih onih koji su smatrali da je loše kontrolisao krizu.

Naime, Endrjuz je uveo izuzetno stroga pravila kako bi suzbio epidemiju, takva kakva nisu viđena nigde u svetu. Ograničio je u jednom periodu kretanje građana na radijus pd 5 km, a policijski čas je trajao od 8 uveče do 5 ujutro.

Ukinuo je Endrjuz međunarodne letove, svi pridošli su morali u hotelski karantin, a sada su se pojavili novi dokazi da se baš odatle najviše širila epidemija koju nikako nisu mogli da suzbiju.

"Herald San" donosi veliku vest:

- Dok su milioni Viktorijanaca izdržavali lokdaun, javni službenici odgovorni za upravljanje hotelskim karantinom su pili i jeli kolače na tajnoj zabavi.

Endrjuzov politički protivnik Džejms Njuberi tvrdi da je 801 stanovnik Viktorije preminuo kao direktna posledica ovakvog upravljanja programom "hotelski karantini" i traži da im se Endrjuz izvini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.