OVE REČI ĆE PODIĆI VELIKU BURU: "Rolan Garos je jedini ISTINSKI grend slem!"
Novak Đoković, Foto: EPA/Yoan Valat

BEZ DLAKE NA JEZIKU!

OVE REČI ĆE PODIĆI VELIKU BURU: "Rolan Garos je jedini ISTINSKI grend slem!"

Američki teniser bez ustezanja o situaciji u "belom sportu"

Objavljeno: 16:31h

Dvadesetpetogodišnji teniser Rajli Opelka se ne libi da glasno kaže sve što misli, pa je tako ovoga puta govorio o mešanju politike u tenis, ali i o tome kako će beli sport izgledati nakon što se povuče velika trojka - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

- Oni odlaze, ali to je potpuno šašavo. To je sve što znam, to svi znamo. Zaista sam radoznao da vidim kako će sve izgledati posle njih - kaže teniser.

Iako je teško zamisliti tenis bez njih, Opelka je naveo da će njihovo povlačenje nešto ipak doneti igračima i tom sportu.

Rajli Opelka
Rajli Opelkafoto: EPA/Jason O'Brien

- Lista pobednika na turnirima će biti veća i mislim da će to pomoći sportu. Privući će pažnju mnogo više zemalja. Svi Grci će gledati tenis kada Stefanos Cicipas osvoji grend slem, ili Italijani kada ga osvoji Mateo Beretini. Biće uzbudljivije - smatra Amerikanac.

Govoreći o turnirima na kojima voli da igra, dvadesetčetvorogodišnjak je rekao da ih deli na "političke i nepolitičke".

- Voleo sam da igram na svim grend slemovima, ali mi je Rolan Garos nekako najbolji. U pitanju je meni najmanje omiljena podloga, ali volim Pariz, oni su jedini radili prave stvari proteklih godina. Svi ostali turniri su bili politički motivisani - direktan je Rajli, koji je često stajao na Đokovićevu stranu zbog deportovanja iz Australije.

Mišljenje je objasnio konkretnim primerima.

- Australija nije dozvolila da igra Novak Đoković zbog njegovog vakcinalnog statusa, ali će dozvoliti Rusima da igraju. Rolan Garos je dozvolio svima da igraju, Vimbldon je zabranio Rusima, ali je dozvolio Novaku da igra, a US Open opet zabranjuje Đokoviću da igra, ali ne i Rusima. Kad se sve pogleda, Rolan Garos je najbolji slem. On je sada jedini istinski grend slem - zaključio je Amerikanac.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.