AMERIKANAC NASTUPA NEVAKCINISAN U AUSTRALIJI! Licemerstvo je prešlo sve granice, samo Đoković ne može u SAD!
Endrju i Đoković, Foto: Profimedia

ludilo mozga

AMERIKANAC NASTUPA NEVAKCINISAN U AUSTRALIJI! Licemerstvo je prešlo sve granice, samo Đoković ne može u SAD!

Olimpijski šampion će inastupatiu Australiji iako nije vakcinisan

Objavljeno: 20:25h

Dok Novak Đoković i dalje čeka dozvolu da uđe na tlo SAD-a i nastupi na US Openu, neverovatne informacije stižu iz sveta sporta u koji se politika davno iskuviše umešala.

Svi se sećamo australijske "golgote" koju je srpski as prošao u januaru mesecu, da bi i dan danas trpeo posledice svoje odluke da se ne vakciniše.

Naime, dok on poštuje pravila, svetske politike, bez ikakvog revolta, drugima je dozvoljeno ono što njemu nije.

Kako še britanski "Miror" američkom plivaču Majklu Endrjuu biće dozvoljeno da se takmiči u Australiji uprkos tome što nije vakcinisan protiv Covid-19, što je suludo ako uzmemo u obir Novakov slučaj.

Majkl Endrju
Majkl Endrjufoto: Profimedia

Propisi o putovanju su sada mnogo blaži nego kada je Đoković deportovan iz Melburna u januaru uoči Australijan Opena.

Navodno, učesnici takmičenja u plivanju će i dalje morati da nose maske na međunarodnim letovima koji ulaze u Australiju, ali više ne moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan rezultat testa na Covid-19.

Ovaj događaj počinje u petak, a takmičiće se timovi SAD i Australije.

Endrju koji je osvojio zlato na na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. je u prošlosti govorio da želi da ne primi vakcinu jer bi neželjena reakcija mogla da utiče na njegovo zdravlje i formu.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Stasport

- Ne pokušavam da budem taj momak. Samo pokušavam da plivam brzo i pokažem ljudima strast i svrhu koju imam za svoj sport. Žalosno je i žalosno što je to postalo skoro toliko politički. Očigledno kada verujete u nešto, dobro je govoriti, ali ja nisam ovde da pokušavam da iznesem svoje stavove na ljude ili da ljudi to shvate tako ozbiljno. Imamo slobodu da sami odlučujemo i odlučujemo šta želimo, ja Ovde sam samo da plivam što je brže moguće - rekao je Amerikanac jednom prilikom.

Dok Endrju nesmetano može da nastupa tamo gde su zakoni najrigorozniji, Đoković još uvek ne zna moći da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD koje počinje od 29. avgusta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.