PRE 15 GODINA JE SVIMA POKAZAO DA ĆE BITI NAJBOLJI: Đoković je tada šokirao celu planetu! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Andre Pichette

lepa sećanja

PRE 15 GODINA JE SVIMA POKAZAO DA ĆE BITI NAJBOLJI: Đoković je tada šokirao celu planetu! (VIDEO)

U izostanku Đokovića sa ovogodišnjeg turnira u Montrealu, priliku da slave će imati Hurbert Hurkač ili Pablo Karenjo Busta

Objavljeno:

Pre nešto više od 15 godina, 12. avgusta 2007. godine Novak Đoković je na nezaboravan način došao do titule u Montrealu.

Srpski teniser je na putu ka trofeju u Kanadi savladao u tom trenutku trojicu najboljih tenisera na svetu. Redom su padali Endi Rodik u četvrtfinalu, Rafael Nadal u polufinalu i Rodžer Federer u velikom finalu.

Đoković je posle velike borbe, savladao tadašnjeg najboljeg tenisera sveta sa 2:1, po setovima 7:6 (2), 2:6, 7:6 (2), nakon 2 sata i 13 minuta igre i sprečio ga, makar na kratko, da osvoji 50. titulu u karijeri.

Taj meč, pored Novakovog podviga, će ostati i po lapsusu zvaničnog spikera na dodeli nagrada na teniskom turniru u Montrealu Vinstona Makvejda koji je na dodeli nagrada predstavio pobednika kao tenisera iz Hrvatske. Ubrzo je usledilo izvinjenje Makvejda i organizatora Mastersa iz serije 1000.

Od početka Open ere (1968. godine) još samo trojici tenisera je pošlo za rukom da na turniru slave protiv trojice najboljih na svetu u tom trenutku. U pitanju su Boris Beker koji je to uradio 1994. u Štokholmu, David Nalbandijan je napravio isti podvig 15 godina kasnije u Madridu pobedivši, između ostalih i Đokovića, a srpski teniser se našao i na listi pobeđenih koje je Danil Medvedev savladao na ATP kupu 2020. godine.

U izostanku Đokovića sa ovogodišnjeg turnira u Montrealu, priliku da slave će imati Hurbert Hurkač ili Pablo Karenjo Busta u meču koji počinje od 22 časova po našem vremenu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.