NIK KIRJOS PROTUTNJAO VAŠINGTONOM! Kontroverzni Australijanac ispisao ISTORIJU! (FOTO)
Nik Kirjos, Foto: Profimedia

zasluženo!

NIK KIRJOS PROTUTNJAO VAŠINGTONOM! Kontroverzni Australijanac ispisao ISTORIJU! (FOTO)

Kirjos nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone

Objavljeno: 07:13h

Australijski teniser Nik Kirjos savladao je Jošihito Nišioku u finalu Vašingtona rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) i tako stigao do svoje sedme titule u karijeri.

Kirjos je odigrao odličan turnir i došao do zaslužene titule. Koliko je Australijanac bio dominantan u svojim servis gemovima dovoljno govori činjenica da nijedan rival nije uspeo da mu oduzme servis.

Nišioka i Kirjos
Nišioka i Kirjosfoto: Profimedia

Nišioka se u finalu ništa nije pitao, iako je napravio dva velika iznenađanja tokom turnira savladavši ruske tenisera Karena Hačanova i Andreja Rubljova.

Kirjos je napravio jedan brejk u prvom i dva u drugom setu za konačnu pobedu.

Ovo je druga titula za Kirjosa u Vašingtonu, a prethodnu je osvojio 2019. godine. To je ujedno i poslednja titula za australijskog tenisera do danas.

Ono što je fascinantno je da je osvojio i titulu u dublu, što nikome nije uspelo od 1953. godine! Ssa Džekom Sokom nadigrao Dodiga i Krajičeka sa 7:5, 6:4.

Nik je na turnir došao kao 63. igrač sveta jer mu se nisu računali bodovi sa Vimbldona, ali je još jednom pokazao da je aktuelna prava slika daleko drugačija. Kada se osveži lista, biće 37. na svetu posle trijumfa u Vašingtonu.

Kirjos je prvi igrač u istoriji turnira (53 godine) koji je osvojio dubl i singl u istoj sezoni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.