VREBA IZ PRIKRAJKA: "Ako Nadal i Đoković ne budu tamo, mogu da OSVOJIM Ju Es open!"
Novak Đoković/Rafael Nadal, Foto: Profimedia

ambicije porasle

VREBA IZ PRIKRAJKA: "Ako Nadal i Đoković ne budu tamo, mogu da OSVOJIM Ju Es open!"

"Svi ti momci, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, pa i Endi Mari, oni su posebna liga"

Objavljeno:

Osvojio je ove sezone svoj prvi turnir iz Masters serije 1000, doduše protiv povređenog Rafaela Nadala.

Onda se Španac povredio u još jednom žestokom okršaju s njim, u četvrtfinalu Vimbldona, ali pobedio, a istu povredu (trbušnog mišića) je na Australijan openu protiv njega "preživeo" Novak Đoković i kasnije osvojio turnir.

Tejlor Fric igra stvarno sve bolje i bolje a sada je stigao na podlogu na kojoj je najopasniji - beton američke turneje, gde je i domaći takmičar.

- Stvari na koje se sad fokusiram je da budem u Top 10. Sve što mi je potrebno su dobri rezultati. Bitno mi je da ostvarim dobre rezultate na ovim letnjim turnirima - kaže Amerikanac.

Tejlor Fric, Rafael Nadal
foto: EPA/ John G. Mabanglo

Plasirao se u osminu finala Vašingtona, ali već cilja ono glavno - Ju Es open. Ipak, svestan je da baš pomenuta dvojica "vanzemaljaca" mogu da mu pokvare plan kao što su toliko puta učinili drugim velikim nadama tenisa.

- Znate, ako Rafa Nadal i Novak Đoković ne budu tamo, a ja budem igrao dobro, onda sam definitivno u krugu favorita da osvojim Ju Es open seriju. Ipak, ne mislim toliko na to, koliko da budem u Top 10 i igram na ATP Tur finalu krajem godine - neće da se zaleće Fric.

S druge strane, Bugarin Grigor Dimitrov, koji je takođe u osmini finala posle pobede nad Adrijanom Manarinom, kaže da nikad nije voleo da ga porede sa članovima velike trojke svetskog tenisa.

Grigor Dimitrov
foto: EPA/Ray Acevedo

- Mislim da je lepota, ne samo u našem sportu, već kod svih tenisera baš u tome da je svako od nas različit. Nikad nisam voleo da me porede sa najboljima i to sam stalno ponavljao. Svi ti momci, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, pa i Endi Mari, oni su posebna liga. Osvajao sam važne titule, imao neverovatne rezultate, dobio sam mnogo dobrih igrača. I dalje verujem da mogu da se vratim na vrh, to mi je glavni cilj sada. Bio sam dugo u Top 20, u Top 10. Bio sam čak i treći - zaključio je Dimitrov.

Siti open uVašingtonu traje do nedelje, sedmog avgusta, a Ju Es open počinje 29. avgusta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.