DA LI SMO SVEDOCI VELEOBRTA - IZUZEĆE ZA NOVAKA: IDE NA US OPEN?
Novak Đoković, Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

novak u americi

DA LI SMO SVEDOCI VELEOBRTA - IZUZEĆE ZA NOVAKA: IDE NA US OPEN?

Klaudija Tini, američki advokat, članica Republikanske stranke i predstavnica za 22. kongresni okrug Njujorka od 2021. godine, podržava Novaka Đokovića

Objavljeno: 16:23h

Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajući član srpskog kokusa, uputila je pismeni zahtev državnom sekretaru Entoniju Blinkenu i drugim američkim zvaničnicima, da se Novaku Ðokoviću dozvoli nastup na US Openu pod "izuzećem od nacionalnog interesa", prenosi Srpski radio Čikago.

NOVI SKANDAL U SVETU TENISA: Igrao protiv Novaka u Beogradu, a sada je suspendovan zbog dopinga "do daljnjeg"!

Prošle nedelje je kompanija Sports Management u vlasnistvu Nebojše Jovanovića, uz konsultacije sa Srpsko Američkom Glasačkom Alijansom (SAVA) i političkim strategom dr. Olgom Ravasi, pokrenula političku inicijativu, kako bi se Novaku Ðokoviću dozvolilo da učestvuje na US Openu, tj. da nesmetano doputuje u Ameriku.

1 / 6 Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

U komunikaciji sa kongresmenkom Teni, kao i sa drugim američkim zvaničnicima, upravo je bilo reči o konsolidovanju zahteva na osnovu pravne klauzule, tj. Predsedničke Proklamacije 10294 od "nacionalnog interesa", koja dozvoljava izuzeće pojedinim stranim državljanima od postojećih Kovid-19 protokola, ako se to smatra američkim nacionalnim interesom.

Kongresmenka Teni se upravo poziva na istu klauzulu i u svom zahtevu navodi da je US Open vitalan turnir koji spaja sport i međunarodnu diplomatiju, i ima veliki ekonomski uticaj, jer donosi godišnji prihod od milijardu dolara.

1 / 5 Foto: instagram/wimbledon

"Sprečiti Novaka Ðokovića da se takmiči na US Openu umanjuje diplomatsku i ekonomsku vrednost turnira, bez ikakvih beneficija za sigurnost i javno zdravlje", istice se u pismu.

AMERIČKI POLITIČAR NIJE BIRAO REČI! U pismu Bajdenu naveo da je Đoković žrtva bezosećajnog mandata!

Kao republikanka iz savezne države Njujork, Klaudija Teni je već dugo pobornik ukidanja Kovid-19 protokola i mandata za vakcine i maske, smatrajući ih ličnim i slobodnim izborom svakog pojedinca.

Ona navodi da US Open sam po sebi nema na snazi ni jedan kovid mandat za sportiste, niti za gledaoce, te da je jedina prepreka za Novakovo učešće upravo mandat donet od strane predsednika SAD Džoa Bajdena.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Teni smatra da kovid mandat uspostavljen od strane administracije diskriminiše nevakcinisane igrače koji su strani državljani, i kažnjava ih jer su izabrali da se ne vakcinisu ili javno iznesu svoj status, iako američki teniseri nesmetano mogu da učestvuju nevakcinisani.

IVANIŠEVIĆ OTKRIO NOVAKOVU MRAČNU TAJNU! Kada poludi bolje da se smirim i ništa mu ne kažem!

Kongresmenka Teni navodi da je to dupli standard koji nema veze sa javnim zdravljem, već sa kontrolom i politikom, navodi Srpski radio Čikago.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.