NOVI SKANDAL U SVETU TENISA: Igrao protiv Novaka u Beogradu, a sada je suspendovan zbog dopinga "do daljnjeg"!
Tenis, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

NOVI SKANDAL U SVETU TENISA: Igrao protiv Novaka u Beogradu, a sada je suspendovan zbog dopinga "do daljnjeg"!

Prethodno je slovački teniser bio "negativan" na testiranju na Rolan Garosu, 17. maja, tokom kvalifikacija

Objavljeno:

Trenutno 204. teniser sveta Andrej Martin, koji je igrao polufinale "Serbia Open 2" turnira u Beogradu protiv Novaka Đokovića, suočio se sa velikim problemom, jer je saopšteno da je u laboratoriji u Torontu jedan njegov doping uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.

Naime, posle testiranja, Međunarodna teniska federacija obavestila je Teniski savez Slovačke, ujedno i saopšivši da se tridesetdvogodišnji teniser suspenduje do daljnjeg. Oni navode da je teniser bio pozitivan na doping testu obavljenom 7. juna na čelendžeru u Bratislavi.

Prethodno je slovački teniser bio "negativan" na testiranju na Rolan Garosu, 17. maja, tokom kvalifikacija.

Povodom celog slučaja oglasio se i teniser i istakao da mu nije jasno zašto je takav rezultat testa.

- Od najmlađih dana, roditelji su me učili da budem pošten i u sportu i u životu. Uvek sam to i bio, ljudi koji me znaju vrlo su svesni koliko osuđujem prevare i laži. Vesti o pozitivnom doping testu su me šokirale. Kategorički odbijam pomisao da sam namerno uzeo nešto sa liste nedozvoljenih supstanci. Koristim vrlo malo suplemenata i nisam ih menjao u poslednjih pet godina. Uvek sam pošteno pristupao treninzima i mečevima, jer sam smatrao da se samo poštenjem i može doći do istinskog pobednika. Zato i najoštrije osuđujem sve zabranjene metode "popravljanja" sportskih rezultata. Cela ova situacija mi je neshvatljiva, tim pre što sam tokom cele karijere uradio na desetine testova i nikada nisam ni sumnjao da će svaki put rezultat biti negativan - rekao je Andrej Martin za slovački portal "Sportki".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.