POLITIKA ĆE UNIŠTITI NAJVEĆE RIVALSTVO U ISTORIJI SPORTA: Reči teniske LEGENDE će obići svet!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/Mohammed Badra

zagrmeo

POLITIKA ĆE UNIŠTITI NAJVEĆE RIVALSTVO U ISTORIJI SPORTA: Reči teniske LEGENDE će obići svet!

Proslavljeni as prokomentarisao GOAT trku i uticaj politike

Objavljeno:

Svi se nadaju da politika neće rešiti GOAT trku, već da ćemo imati priliku da gledamo još okršaja dvojice najboljih tenisera ikada, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Srpaski as se i dalje nada da će mu biti dozvoljeno učešće na US Openu, mada nade je sve manje...

Lelegndarni češki teniser Ivan Lendl nalazi se u Puli gde učestvuje na turniru veterana i tom prilikom je govorio na temu trenutne situacije u "belom" sportu.

On je kapiten i trener svog tima, a za hrvatsku televiziju "Nova TV" je izneo nedvosmislen stav.

Ivan Lendl
Ivan Lendlfoto: EPA/Peter Klaunzer

- Ta priča još nije završena. Biće završena tek kada se sva trojica penzionišu. Fascinantno je to pratiti, ne samo za ljude iz sveta tenisa, nego i za sve ostale navijače. Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije. Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to gledati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike - rekao je Lendl.

Govorio je potom o tome da Đoković neće učestvovati, najverovatnije, na dva od četiri grend slema u sezoni.

Nadal i Đoković
Nadal i Đokovićfoto: Profimedia

- Razočaran sam. Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. A mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri GS trofeja više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori 'da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar'. To nije pošteno - poručio je Lendl.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.