RAFAEL NADAL I DOPING - VEČITA TEMA!
Rafael Nadal, Foto: Printscreen/Youtube/Wimbledon

istina je samo jedna

RAFAEL NADAL I DOPING - VEČITA TEMA!

Legendarni Španac progovorio na ovu temu

Objavljeno: 20:46h

Španska teniska legenda David Ferer nije bio iznenađen optužbama na račun Rafaela Nadala da je koristio doping na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Nadal je dve nedelje koristio injekcije za anesteziju kako bi potpuno "umrtvio" stopalo i otklonio bol.

Nakon što je Španac osvojio Rolan Garos, francuski biciklista Gijom Martin sugerisao je da je Nadal koristio zabranjenu supstancu i samim tim ga optužio za doping.

- Da je neki biciklista uradio isto, čak i da nije zabranjeno, svi bi ga optužili za doping. Problem su predrasude koje se idu uz naš sport. Ljudi se dive Nadalu zbog toga što je trpio jake bolove. Mislim da je i Zlatan Ibrahimović pričao o injekcijama koje je primao u koleno - rekao je Martin.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: Profimedia

To je dovelo do toga da je šef VADA Olivije Nigli objavio izjavu u kojoj je jasno stavio do znanja da ono što je Nadal koristio nije na listi zabranjenih.

- To je potpuno neznanje, jer na kraju prolaze iste kontrole ADAMS-a kao i svi, to je ista kontrola - rekao je Ferer.

- Igranje pod anestezijom ne znači da ste dopingovani ili da radite nešto protivzakonito, to je jednostavno infiltracija da biste u nekom trenutku mogli da izdržite bol, što mogu da urade biciklisti, teniseri, sportisti, bilo koja vrsta sportista, jer to je ista organizacija svih sportova. Ponekad me začudi da sportisti bez pravog znanja mogu tako slobodno da govore - rekao je Španac.

David Ferer
David Fererfoto: Profimedia

Nakon pobede na Otvorenom prvenstvu Francuske, Nadal se vratio u Španiju, gde je podvrgnut tretmanu radiofrekventne ablacije. Stopalo je dobro reagovalo i Nadal je mogao da se takmiči na Vimbldonu.

Međutim, bio je prinuđen da preda meč Niku Kirjosu, ali zbog druge povrede. Bilo kako bilo, Španac je podneo vanzemaljske napore samo da bi nastupio na najvećim turnirima, čak rizikujući kraj karijere.

Ovih dana su se pojavili snimci koji dokazuju da vlasnik 22 Grend slem titule nema ozbiljnijih posledica nijedne povrede.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.