"HEJ DŽO, PUSTI NOVAKA DA IGRA!" Američki senator napao Bajdena - MILIONI ilegalaca mogu, a Đoković ne? ĆUTIMO, A?
Džozf Bajden/Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen, Profimedia

"a 500 miliona neprijavljenih kineza..."

"HEJ DŽO, PUSTI NOVAKA DA IGRA!" Američki senator napao Bajdena - MILIONI ilegalaca mogu, a Đoković ne? ĆUTIMO, A?

Po pravilima koja su trenutno na snazi u SAD, samo vakcinisani protiv koronavirusa mogu da uđu u državu, a u Njujorku će uz njih moći da igraju i nevakcinisani državljani Sjedinjenih država

Objavljeno:

Novak Đoković je odbranio titulu na Vimbldonu i tako se vratio na trijumfalne staze, proslavio to sa svojim bližnjima i navijačima u Beogradu, a već danas je u Visokom u Bosni i Hercegovini gde učestvuje u egzibiciji podno Bosanskih piramida, u organiizaciji svog prijatelja dr Semira Osmanagića.

Ali ono što je problem za 21-ostrukog grend slem šampiona je što neće moći da nastupi na Ju Es openu, bar kako sada stvari stoje.

Po pravilima koja su trenutno na snazi u SAD, samo vakcinisani protiv koronavirusa mogu da uđu u državu, a u Njujorku će uz njih moći da igraju i nevakcinisani državljani Sjedinjenih država.

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Senator druge najveće američke države, Teksasa, Dru Springer, napao je predsednika Džoa Bajdena zbog vesti da Novak Đoković možda neće moći da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Amerike zbog statusa vakcinacije protiv Kovid-19.

Springer se na Tviteru molio Bajdenu jer je predložio da se Đokoviću dozvoli da uđe u SAD kako bi se takmičio.

- Bajden zabranjuje Novaku Đokoviću da dođe u SAD da igra Ju Es open, ali dozvoljava milionima nevakcinisanih ilegalaca da preplave granicu - napisao je senator, pa dodao:

- Hej Džo, šta je jedna nevakcinisana osoba više?!?! - pa tagovao poruku "Pusti Novaka da igra".

Podsetimo, Đoković se na ovu temu ovako izjasnio:

- Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem. Tako da je jedina dobra vest koju mogu da imam da uklone obaveznu zelenu kartu vakcine, ili kako god da je nazovete, za ulazak Sjedinjene Države ili izuzeće. Ne znam. Mislim da izuzeće nije realno moguće. Ako je to mogućnost, ne znam o čemu bi izuzeće bilo. Ne znam. Nemam mnogo podataka o tome.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.