NOVAKOV DECENIJSKI SPRINT! Španci na sav glas bruje o novom velikom rezultatu srpskog asa!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

VELIKI ŠAMPION!

NOVAKOV DECENIJSKI SPRINT! Španci na sav glas bruje o novom velikom rezultatu srpskog asa!

Federera je prestigao u broju Grend slem trofeja, dok mu Nadal beži samo jedan

Objavljeno: 09:54h

Novak Đoković je na početku 2011. imao samo jednu Grend slem titulu, nasuprot 16 Rodžera Federera i 10 Rafaela Nadala.

Španski "Mundo Deportivo" objavio je tekst u kojem je opisao Novakov decenijski sprint i sustizanje najvećih rivala.

Prvi veliki "bum" Novak je napravio upravo te 2011, kada nije izgubio sve do juna meseca, da bi u julu osvojio i svoj prvi Vimbldon, stupivši po prvi put na čelo ATP rang liste.

Pobeda nad Nadalom, braniocem titule na Vimbldonu, koji je nije izgubio od 2007. u Hramu tenisa, kako kaže ovaj španski list, razbila je kompleks kod Novaka.

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Sve do tada Novak je bio zakucan za treće mesto, iza Rodžera i Rafe. Do te 2011. odigrao je tri finala Grend slem finala – protiv Conge na AO 2008, kao i protiv Federera i Nadala 2007. i 2010, u kojima nije bio uspešan.

Te 2011. krenuo je Novakov sprint, koji i dalje traje. Federera je prestigao u broju Grend slem trofeja, dok mu Nadal beži samo jedan.

Nadal je koliko-toliko izdržao promenu tempa i od 2011. osvojio 12 Grend slemova, dok je Federer u tom periodu uzeo samo četiri. Federerov bilans je mnogo bliži Endiju Mariju i Stenu Vavrinki (3), nego Novaku i Rafi.

"Mundo Deportivo" u zaključku teksta nije propustio da spomene i činjenicu da je Novak imao manje problema sa povredama.

Osim šest meseci koje je propustio tokom 2017. godine, većih poteškoća sa svojim telom nije imao. Izostao je samo na US openu te sezone, Nadala nije bilo na šest, a Federera na devet Grend slemova, od čega sedam u periodu tokom 2021. i 2022. godine.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.