NOVAKOMRZAC SE IGRA VATROM: Danas je Rusija izgubila, a ne pobedila... (FOTO)
Ben Rotenberg, Foto: Printscreen/youtube/ATP Tour

oglasio se!

NOVAKOMRZAC SE IGRA VATROM: Danas je Rusija izgubila, a ne pobedila... (FOTO)

Ben Rotenberg prokomentarisao trijumf Ribakine na Vimbldonu

Objavljeno: 17:38h

Kazahstanska teniserka ruskog porekla Elena Ribakina osvojila je titulu na Vimbldonu savladavši u finalu Ons Žaber iz Tunisa sa 2:1 nakon preokreta, a to je mnogima trn u oku.

Ribakina je postigla uspeh karijere, a tokom celog turnira je morala da se pravda zbog svog porekla, iako već duži period nastupa pod zastavom Kazahstana.

Elena Ribakina
Elena Ribakinafoto: EPA/Neil Hall

Britanci su zabranili Rusima i Belorusima nastup na najprestižnijem teniskom turniru, ali reklo bi se da ih je stigla "karma".

Jedan od onih kome nimalo nije drago što je Ribakina osvojila trofej, ili pak što ima rusko poreklo je Ben Rotenberg, američki novinar koji je ujedno jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića.

- Očigledno je veoma nezgodno to što je rođena Moskovljanka osvojila titulu na Vimbldonu, iako je Rusima zabranjeno učešće. Po mom mišljenju, ovo pokazuje veliki ruski neuspeh. Elena Ribakina je napustila ruski tenis jer nisu uspeli da podrže i prepoznaju njen talenat. Rusija je danas izgubila. Kazahstan je pobedio - napisao je Ben Rotenberg na svom Tviter nalogu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.