FINALISTKINJA VIMBLDONA BESNA NA NOVINARE! Šta vam to znači kako se osećam?
Elena Ribakina, Foto: Profimedia

HRABAR ODGOVOR!

FINALISTKINJA VIMBLDONA BESNA NA NOVINARE! Šta vam to znači kako se osećam?

Pitanje zbog koga se Ribakina naljutila bilo je vezano za njeno poreklo

Objavljeno: 00:16h

Rođena Moskovljanka Elena Ribakina koja nastupa pod kazahstanskom zastavom nastupiće u finalu Vimbldona.

Elena Ribakina savladala je Simonu Halep iz Rumunije u dva seta i protiv Ons Žaber će pokušati da dođe do Grend slem titule u godini kada je Ruskinjama i Beloruskinjama bilo zabranjeno učešće na turniru.

Naravno, sve to bilo je povod za novinare da je na konferenciji za medije "napadnu" pitanjima vezanim za njeno pravo poreklo.

- Već sam odgovarala na ta pitanja, a ponoviću i sada. Već duže vreme igram za Kazahstan. I zaista sam srećna zbog toga. Verovali su u mene i ne postavlja se pitanje kako se osećam. Igrala sam i na Olimpijskim igrama i FED kupu - rekla je Ribakina.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ali novinari nisu odustajali, kao da su namerno "živcirali" Ribakinu. Pitali su je da li se i dalje oseća kao Ruskinja, jer je rođena u Moskvi.

- Šta vam to znači kako se osećam? Zašto pominjete Rusiju? Došla sam ovde da igram na najvećoj pozornici. Saosećam sa onima koji nisu mogli da dođu ovde, ali ja sam ovde samo da bih igrala.

Ipak, potom se govorilo i o tenisu, pre svega o tome kako je Kazahstanka uspela da napravi pravo čudo i domogne se velikog finala.

- Da budem iskrena, nisam očekivala ni da ću doći do druge nedelje, a kamoli do finala gren slema. Verovala sam da imam igru da doguram daleko na Vimbldonu. Ali bilo je teško zbog povreda, nisam imala najbolju pripremu. Ali to mi je možda i pomoglo da prođem sve ove mečeve bez suvišnog pritiska.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.