UTUČENI NADAL OBRAZLOŽIO NAJTEŽU ODLUKU: Ceo dan sam razmišljao... Veoma sam TUŽAN! (VIDEO)
Rafael Nadal, Foto: EPA/Kieran Galvin

ubijen u pojam

UTUČENI NADAL OBRAZLOŽIO NAJTEŽU ODLUKU: Ceo dan sam razmišljao... Veoma sam TUŽAN! (VIDEO)

Rafa je bolnu odluku saopštio na konferenciji za novinare

Objavljeno: 22:42h

Rafael Nadal je teška srca mora da donese još jednu odluku o povlačenju sa velikog turnira zbog povrede, po ko zna koji put u bogatoj karijeri.

Vest o povlačenju Španca sa Vimbldona dan nakon što se plasirao u polufinale pogodila je teniski svet, ali nije bila toliko neočekivana s obzirom da je ranije danas potvrđeno da je zadobio rupturu mišića u meču protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Rafa je bolnu odluku saopštio na konferenciji za novinare i obrazložio na sledeći način:

- Dobro veče. Moram da se povučem sa turnira. Kao što su svi videli juče, patio sam od bolova u predelu stomaka. To je potvrđeno. Imam pokidan mišić.

- Ceo dan razmišljam o odluci, ali ako nastavim turnir, povreda će biti sve gora i gora. Veoma sam tužan - rekao je utučeni Nadal, pa nastavio.

- Znate, od prošle nedelje me je svašta nešto zadesilo. Stopalo, koje me je najviše brinulo, sada me još i "poštuje", ali... Eto, taj problem sa stomačnim mišićem me je zadesio minule sedmice. Juče, kada sam servirao pri rezultatu 3:1 (u prvom setu), primetio sam da se stvari pogoršavaju, a onda dodatno, kada je rezultat bio 4:3. Zato sam morao da usporim pokret pri servisu, da ne bih još više ugrozio sebe.

- Doneo sam odluku jer ne mogu da pobedim u dva meča. Ne mogu da serviram normalnom brzinom. Što se mene tiče, ne mogu da nastupim na nivou koji mi je potreban.

- Imao sam nekih problema sa stomakom tokom nedelje. Bio sam manje-više u stanju da to kontrolišem. Videlo se posle meča da se povreda pogoršala. Za ovu vrstu povrede biće potrebno 3-4 nedelje da se zaleči.

Medije je zanimalo kako je uspeo da se izbori sa povredom tokom duela sa Fricom iako je bilo očigledno da nije na maksimumu.

Rafael Nadal, Tenis, Vimbldon
foto: Profimedia

- Našao sam način da usporim brzinu i prilagodim kretanje i servis. Završio sam pobedom. Sada testovi kažu da imam ono što imam. Ako nastavim, povreda će se pogoršati. Dakle, odluka je samo jedna.

Nadal je ovako ostao bez šanse da ostvari kalendarski grend slem jer je osvojio već Australijan open i Rolan Garos.

- Ne mogu da rizikujem da igram ovaj meč i budem van konkurencije mesecima. Veoma sam tužan zbog ovoga. Nikada nisam razmišljao o kalendarskom slemu. Ovo je odluka koju sam morao da donesem - zaključio je Rafa Nadal.

Rafael Nadal
foto: Printscreen/Youtube/Wimbledon

Veruje u oporavak, ali i dalje strepi za nastavak karijere.

- Ne mogu da igram, za sada. Nadam se da će mi predstojeće sedmice omogućiti da se odmorim i oporavim. Nadam se da ću moći da treniram i nastavim s takmičarskim kalendarom koji sam zacrtao.

Ali...

- Mogućnost da završim karijeru mi je još u glavi.

Žali za propuštenom šansom na turniru koji je poslednji put osvojio 2010. a dosta puta je dolazio nedovoljno spreman i naletao na izuzetne servere u ranoj fazi.

- Videći na kom sam nivou dosad igrao, mislim da bih imao šanse protiv Kirjosa - procenio je Rafa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.