MNOGI OVO NEĆE RAZUMETI: Đoković je HRIŠĆANIN, a redovno posećuje JEDNO mesto! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen

OČEKUJE SE LAVINA KOMENTARA

MNOGI OVO NEĆE RAZUMETI: Đoković je HRIŠĆANIN, a redovno posećuje JEDNO mesto! (VIDEO)

Đoković je veliki vernik, ali i veliki kosmopolita

Objavljeno: 20:04h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona posle neverovatnog preokreta protiv Italijana Janika Sinera.

Još samo dve prepreke dele ga od sedmog naslova najboljeg, a naredni rival u borbi za finale će mu biti Kameron Nori.

Zanimljivo je šta Novak radi i kako provodi vreme između mečeva. Ni to više nije tajna. Sve su otkrili sveštenici Budapadita hrama koji se nalazi nedaleko od vimbldonskih terena.

Novak Đoković je pre pandemije koronavirusa redovno koristio hram za meditaciju između mečeva na turniru, za koju monasi tvrde da je tajna njegovog uspeha.

- Želim da Novak bude šampion - kaže za londonski "Tajms" Venerabl Pijobaso, ministar religije i stariji monah zadužen za meditaciju u Budapaditi.

- Novak nam je prijatelj – regularan je gost hrama i poznat zajednici oko njega. Pre nekoliko godina živeo je blizu hrama i bilo mu je zgodno da dođe i meditira kod nas. Nije dolazio na časove koje je hram sam organizovao, sve je sam radio. Provodio je od 30 minuta do sat vremena i preferirao šetnje u parku i pored jezera. Tvrdio je i da mu meditacija pomaže dok igra tenis i da zahvaljujući njoj uspeva da ostane fokusiran u bilo kojoj stvari koju radi. Kada igra tenis, fokusira se samo na tenis, ide od meča do meča i ne pravi nikakve planove. Samo je fokus na meču, to je naučio u meditaciji i uspelo mu je - dodaje monah odeven u narandžastu odoru.

Đoković najradije meditira sam, rano ujutru, dok nema puno ljudi u hramu. Uprkos izolaciji i tome što je pravoslavni hrišćanin, njegove posete hramu donele su mu popularnost među lokalnom budističkom zajednicom.

Tako provodi slobodno vreme na Vimbldonu.

Inače, ovo je unutrašnjost hrama koji posećuje Novak Đoković.

Ne sumnjamo da će ove Đokovićeve navike doneti pregršt komentara i osuda što navijača, što teniske javnosti jer je poznato da mnogi ne odobravaju Novakov način života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.