USPEH KARIJERE NIKA KIRJOSA! Kontroverzni Australijanac u polufinalu Vimbldona!
Nik Kirjos, Foto: Profimedia

maksimalan

USPEH KARIJERE NIKA KIRJOSA! Kontroverzni Australijanac u polufinalu Vimbldona!

Nadmašio četvrtfinale u koje se plasirao pre osam godina

Objavljeno: 18:49h

Australijanac Nik Kirjos se plasirao u polufinale Vimbldona pošto je rutinski savladao Kristijana Garina iz Čilea u tri seta - 3:0 (6:4, 6:3, 7:6).

Meč je potrajao manje od dva časa, a za to vreme je uglavnom australijski teniser, koji je poznat po svom žustrom temperamentu bio u kontroli. Svakoga puta kada bi se našao u problemu, Kirjos je iz džepa "vadio" odlične servise i sasvim zasluženo je stigao do jednog od najvećih rezultata u dosadašnjem toku karijere.

Jedino što će Kirjosa realno boleti je činjenica da ovogodišnji Vimbldon ne donosi poene za ATP listu, pošto bi se plasmanom u polufinale Vimbldona izvesno primakao samom vrhu.

U prvom setu je neočekivani brzo pokleknuo Kirjos, pa je morao da preokrene razultat, a u tome mu je pomogla londonska publika.

U polufinalu ga čeka bolji iz duela Fric - Nadal za eventualnu borbu za pehar na Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba".

Drugi set bio je odličan za Kirjosa. Posle uvodnog egala, Nik je brzo probio led, stigao je do brejka sa nulom, a potom malo po malo dodavao pritisak na Garina. Na kraju, nije uspeo da još jednom uzme brejk, ali je i ovo što je imao bilo dovoljno da privede ovaj deo igre kraju.

Ipak, treći set doneo nam je, ako ništa, barem malo veću dramu. Garin je počeo da stvara pritisak na Nika, svoje servis gemove držao je u rukama kao vrlo sigurne, a Kirjos se nekoliko puta suočavao sa brejk loptama. Kako je ovaj deo igre odmicao, bilo je jasno da će samo sitnice presuditi u korist jednog ili drugog tenisera.

Kirjos uspeva da slavi u taj-brejku i ostvari jedan od većih uspeha u svojoj karijeri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.