RAFA NADAL: Nisam AROGANTAN, ali ako smo Đoković i ja nešto uradili bolje...
Rafael Nadal, Foto: Printscreen/YouTube/Roland Garros

otkrio ključ

RAFA NADAL: Nisam AROGANTAN, ali ako smo Đoković i ja nešto uradili bolje...

Uz zanimljivo rezonovanje, šampion 22 grend slema govorio je o ključu svog uspeha i uspeha svojih savremenika, Federera i Đokovića

Objavljeno:

Rafael Nadal, koji se u četvrtak plasirao u treće kolo Vimbldona, bio je kritičan prema svojoj igri i rekao da je ključ njegovog uspeha i uspeha Rodžera Federera i Novaka Đokovića to što su oni pobeđivali i kada su igrali loše.

Uz zanimljivo rezonovanje, šampion 22 grend slema govorio je o ključu svog uspeha i uspeha svojih savremenika, Federera i Đokovića.

- Ključ u ovom svetu tenisa, velika razlika koju mislim da smo imali Federer, Đoković i ja; nisam arogantan u tom smislu, ali ako smo uradili nešto bolje od ostalih, to je da smo mi ti koji su pobedili u više mečeva koje smo igrali loše - rekao je Nadal.

- Ovo je ključ uspeha tenisera. Igrajući dobro, skoro svi dobijaju, jer razlike nisu velike. Kada igrate dobro pobeđujete po inerciji, ključ je pobediti kada igrate loše, jer kada igrate loše a izgubite, ne igrate do sledeće nedelje. Ako igraš loše i pobediš, onda možeš da podigneš formu pa igraš dobro i sledeće nedelje. Pobeda pomaže da se igra dobro.

Španac, koji je u četiri seta pobedio Litvanca Rikardasa Berankisa, rekao je da je veoma loše počeo meč, da je odigrao dva prilično loša prva seta, u kojima nije osećao lopticu, ali da je dobro završio meč.

1 / 5 Foto: EPA/Andy Rain

- Imam još prostora za napredak. Četiri seta, tri sata na terenu, sve pomaže. Ako sam fizički dobro. Naravno da sam tamo gde sam želeo da budem, u trećem kolu. Nije danas prvi dan kada sam morao da bude na najvišem nivou. Iskustvo ti to daje. Znam kada moraš da igraš dobro, a kada da se mučiš i veslaš - slikovit je Rafa.

"Bik iz Manakora" je nosio traku na stomaku tokom meča, što je pripisao bolovima u kvadricepsima zbog vremena koje nije igrao na travi.

Povodom kovida, koji je već tri tenisera naterao da se povuku, Nadal je istakao da preduzima mere predostrožnosti.

O svom sledećem rivalu, Italijanu Lorencu Sonegu, Nadal je prokomentarisao da je igrač koji mu se sviđa i da će biti opasan.

- Sviđa mi se način na koji igra, ima odličan stav, dobar forhend. Dobio je dva meča ovde tako da će biti opasan - nema dilemu Nadal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.