NADAL PREŽIVEO PREKID I LITVANCA! Španac u trećem kolu Vimbldona posle dramatičnog meča
Rafael Nadal, Foto: EPA/Andy Rain

moglo je lakše

NADAL PREŽIVEO PREKID I LITVANCA! Španac u trećem kolu Vimbldona posle dramatičnog meča

Nadal prepustio jedan set, pa dodao gas

Objavljeno: 21:13h

Španski teniser Rafael Nadal je savladao Litvanca Ričardasa Berankisa u drugom kolu Vimbldona sa 3:1 (6:4, 6:4, 4:6, 6:3).

Od starta se igralo gem za gem, bez brejk prilika, sve do 10. gema u kom je Španac izvršio pritisak na Berankisa.

Skratila mu se ruka, a iskusni Nadal je to znalački iskoristio i pustio protivnika da mu pokloni osvajanje prvog seta.

Epilog drugog seta je bio identičan, s tim da je prethodno Berankis uspeo da dođe do brejka i vođstva od 3:1, ali je tada posustao i ispustio stečenu zalihu.

Nadal je kod 4:4 preživeo priliku za brejk i u sledećem gemu došao do četiri set lopte. Iskoristio je četvrtu odličnim bekhendom i poveo sa 2:0 u setovima.

Mnogi teniseri bi tek tada pali na planu psihe, ali Berankis je odgovorio brejkom na startu trećeg seta i potvrdom za 2:0.

Kasnije je veoma dobro servirao i ćuvao stečenu prednost, a kada ga je Nadal doveo u situaciju da servira za set, to je učinio izvanredno i zakuvao je situaciju na Centralnom terenu Vimbldona.

Ali, to je bilo sve što je učinio Litvanac, pošto je Nadal ekspresno ubacio u šestu brzinu i u naredna tri gema osvojio 12 od 13 poena.

Lako je došao do 3:0, a onda je kiša počela da pada i uslovila prekid od čak sat vremena. Ali, ni pauza nije pomogla Berankisu, jer je Nadal rutinski priveo meč kraju posle samo nekoliko minuta.

Drugi nosilac će u borbi za osminu finala za dva dana igrati protiv Lorenca Sonega iz Italije koji je ranije tokom dana bio bolji od Francuza Gastona sa 3:0 u setovima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.