PORAŽAVAJUĆE: "Đoković može da padne na 40. poziciju!"
Novak Đoković, Foto: ANDY RAIN/EPA

NEVEROVATNO!

PORAŽAVAJUĆE: "Đoković može da padne na 40. poziciju!"

Novak na ogromnom gubitku zbog politike

Objavljeno: 22:28h

Legendarni američki teniser Džon Mekinro prokomentarisao je trenutnu situaciju u "belom" sportu i još jednom stao na pravu stranu.

Novaku Đokoviću je onemogućeno da se takmiči na Australijan openu, a kako stvari stoje i na turnirima u Americi, što će značiti da Novak neće moći da učestvuje na US Openu gde je prošle godine igrao finale.

Povodom cele situacije oglasio se i nekadašnji prvi teniser sveta Džon Mekinro, čovek koji često daje podršku našem asu.

Džon Mekinro
Džon Mekinrofoto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

- Mislim da Novak još nije preboleo situaciju u kojoj se našao. Novak je čvrst, imao je mnogo, mnogo prilika u kojima je morao da se nosi a publikom koja nije na njegovoj strani protiv druga dva velikana Rafe Nadala i Rodžera Federera, ali on je tu, uz njih, što nešto govori o njegovoj mentalnoj snazi – istakao je Mekinro u razgovoru za Bi-Bi-Si.

- Ali, ovo što se dešavalo poslednjih meseci niko nije mogao da očekuje. Mislim da nije bio u stanju da se nosi sa posledicama, iako je čvrsto stajao uz svoje uverenje i odluku koju je doneo. Suština je, ne mogu da zamislim da to sve nije u velikoj meri uticalo na njega i zbog toga verovatno nije dovoljno trenirao pa je u Monte Karlu izgledao malo van forme za njegove standarde -dodao je Mekirno.

Prokomentarisao je njegovu formu...

Mekinro i Đoković
Mekinro i Đokovićfoto: EPA/Lukas Coch

- Mislim da ga je na Rolan Garosu sustiglo to što je tamo stigao bez odigranog grend slem meča od prethodnog Ju-Es Opena. Sada je to sve dodatno pojačano, pretpostavljam da je pred Vimbldon dodatno pojačao sebi pritisak, posebno ako ne bude mogao da igra u Njujorku – kazao je Mekinro i potom poentirao.

Za kraj je dao svoj stav o ukidanju bodova na Vimbldonu.

- Mogao bi da osvoji Vimbldon i da za nekoliko meseci bude 40. teniser sveta zbog toga što ne može da igra u SAD. To je ludo! To je žalosno - završio je Mekinro.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.