MRAČNA TAJNA NOVAKOVOG KRITIČARA! Ne može da se odluči da li mrzi ili se divi Đokoviću!
Mats Vilander, Foto: Profimedia

mats vilander

MRAČNA TAJNA NOVAKOVOG KRITIČARA! Ne može da se odluči da li mrzi ili se divi Đokoviću!

Najveći kritičar Novaka Đokovića, Mats Vilander, svojevremeno je imao kokainsku aferu zbog koje je suspendovan iz tenisa.

Objavljeno:

Nekada čuveni teniser sada se najviše bavi provokacijama na račun Novaka Đokovića, praktično više ni ne prikriva animozitet koji gaji prema našem najboljem sportisti. Inače, praktično je zaboravljeno da je 1995. godine bio pozitivan na kokain na Rolan Garosu.

Međunarodna teniska federacija objavila je da je tada morao da vrati sav novac od turnira u maju 1995. godine, u iznosu od 289.005 dolara, a inaće je Vilander i priznao, tek posle druge serije testova da je koristio kokain. Tvrdio je da je čak konzumirao drogu "nesvesno"!

Mats Vilander je poznat kao kritičar Novaka Đokovića, 57-godišnji Šveđanin je umeo da pređe granicu ukusa i kritika, ali i da uputi pohvale na račun našeg najboljeg tensiera. Reklo bi se da nema definisano mišljenje.

2016. godine Vilander je povodom Završnog mastersa u Londonu "Skaj sportu" dao toliko ponižavajuću izjavu o Đokoviću i Srbima da se ista ne može drugačije okarakterisati osim kao bezobrazluk bez premca.

- On je ovo osvajao pet puta. Niko zaista ne želi da Đoković ponovo pobedi, osim nekoliko stotina Srba - rekao je Vilander posle finalnog meča.

- Rafa i Rodžer su prva dvojica tenisera koji su prešli u sportski "mejnstrim". Novak još ne uživa tu vrstu poštovanja jer su Federer i Nadal uradili sjajan posao u različitim aspektima - stil života, izgled, činjenica da ne znaš šta ćeš tačno dobiti svaki put kada izađu na teren. Oni su kao koncert Rolingstonsa, a Novaka vidim više kao nezavisnog umetnika. Postoji određena nepredvidljivost u vezi Novaka, a njegovi navijači su baš zagriženi - rekao je Vilander.

- Moje mišljenje se promenilo jer se i on promenio. Sećam se ranih perioda te karijere. Bio je drugačiji, njegov govor tela je sugerisao da ne uživa, da se previše nervira, da previše gleda ka svom boksu... Ljude sada plaši njegovo kretanje. Ne kritikujem igrače samo da bih kritikovao, nego ih gledam kao svoje protivnike. I kada sam gledao Novaka ranije, rekao bih: ok, kad bih igrao protiv njega, probao bih da ga dovedem do ludila i da vidim kako će se ponašati.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.