SUKOBI FEDERERA I ĐOKOVIĆA U KOJE SE MEŠAO I SRĐAN! Švajcarac umeo da vređa i omalovažava: MRŽNJA SA POŠTOVANJEM!
Novak Đoković i Rodžer Federer, Foto: Profimedia

rivali

SUKOBI FEDERERA I ĐOKOVIĆA U KOJE SE MEŠAO I SRĐAN! Švajcarac umeo da vređa i omalovažava: MRŽNJA SA POŠTOVANJEM!

Novak Đoković i Rodžer Federer imaju dugu istoriju sukoba na terenu i van njega - uključujući i jedan slučaj kada je Švajcarac označio Srbina kao "šalu".

Objavljeno: 11:29h

Novak Đoković je uvek među favoritima za osvajanje Vimbldona, tako je i ove godine.

U drugom kolu će igrati protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa.

Možda i najveći Đokovićev rival u svetu tenisa je Rodžer Federer. Oba igrača su izjednačena kada je reč o pobedama na Grend slemovima (20), a takođe su se sukobljavali u više navrata u prošlosti.

Mislite da Stefan i Tara Đoković odrastaju u bajkovitom luksuzu? ZAVIRITE U NJIHOVU SOBU: Samo jedno pravilo važi!

2006. godine, Federer je "udario" na Đokovića sugerišući da je lažirao povrede tokom meča. Švajcarska zvezda je tada rekla: „Znate da ne verujem njegovim povredama... Mislim, ozbiljan sam, i mislim da je on šala kada dođe do ovih povreda. „Pravila su tu da bi se koristila, ali ne i zloupotrebljena i to je ono što je on radio mnogo puta. „Zato mi nije bilo drago što ga vidim kako to radi, a onda opet trčkara okolo kao zec. Bio sam srećan što sam ga pobedio.

1 / 9 Foto: EPA/ Sascha Steinbach

Komentari su usledili posle meča u Dejvis kupu 2006. i razbesneli Đokovićevog oca Srđana.

Govoreći u aprilu 2021, Srđan se prisetio kako ga je taj incident naljutio. Rekao je:

SLIKA ĐOKOVIĆA ZA ISTORIJU: Novak, Jelena i Tara su ispali savršeno, ali Stefan je ZASENIO SVE! (FOTO)

„Pre oko 15 godina Federer je napao mog sina kada je još bio mlad, imao je 18 ili 19 godina. Znao sam da će biti neko ko će biti bolji od njega. Zato sam rekao da je [Federer] veliki šampion, najbolji u to vreme. Ali koliko god da je veliki šampion, Federer nije tako dobar čovek.

Đoković je upitan za reči njegovog oca – rekao je da „stoji uz njega“.

Rodžer Federer i Novak Đoković
Rodžer Federer i Novak Đokovićfoto: EPA/Filip Singer

„Volim ga, on mi je velika podrška. Ne mogu da kontrolišem šta kaže, svako ima pravo da kaže šta misli, ali se ne slažem uvek sa svime što kaže. On je strastven i želi da me zaštiti, naravno da stojim uz njega.

Godine 2008. dogodio se još jedan incident između Federera koji je ispričao Đokovićevoj porodici.

Federer je poručio Đokovićevoj grupi da "ćuti" tokom meča na Mastersu u Monte Karlu. Osvrćući se na različite sukobe u 2012. godini, Federer se osvrnuo i na Đokovićeve postupke u drugom meču protiv Stana Vavrinke. Federer je rekao:

ĐOKOVIĆEVA 2 APSOLUTNA PRIORITETA: "To mi naročito godi, na to sam PONOSAN!"

"Upravo sam bio uznemiren što je [Đoković] pozvao trenera bez očiglednog razloga protiv mog druga, Stena. To je bilo to. Nakon toga smo brzo razgovarali o tome u Madridu, i stvari su kul već dugo između mene i njega. Uvek sam ga poštovao. Jesam li izašao na večeru sa njim? Ne. Ali imao sam mnogo sastanaka sa njim u Savetu [ATP igrača], a sada i na grend slem turnirima.

Bilo je lepo sarađivati sa njim. Sreli smo se u nekoliko navrata zbog drugih zajedničkih stvari. Nemam nikakvih problema sa njim i nadam se da mi verujete."

1 / 12 Foto: Twitter/printscreen

Federer i Đoković neće moći da dodaju još jedno poglavlje svom dugom rivalstvu na Vimbldonu ove godine. Švajcarska zvezda nije u stanju da igra jer u poslednje vreme imala problema sa povredama.

Federer nije igrao od kada je napustio prošlogodišnji Vimbldon – posle tog meča je podvrgnut operaciji problematičnog kolena. Ovo ga je sprečilo da učestvuje na US Openu i ovogodišnjem Australijan openu.

Đoković je igrao u brojnim finalima protiv Federera, Nadala i Mareja. Iz tog razloga "ne može da bude prijatelj" sa svojim kolegama velikanima, rekao je 2012. godine.

Novak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Marifoto: EPA/Juanjo Martin

Đoković je tada rekao: „Toliko tenisa je mentalna snaga i verujem da je olimpijska pobeda Endiju donela to.

Mislim da će to iskoristiti kao odskočnu dasku da sada ode i osvoji glavne turnire. Ipak, ne mogu da budem prijatelj sa Endijem. Zaista mi se sviđa taj momak - ali kako možeš da odeš i budeš najbolji prijatelj sa tipom za koga znaš da ćeš se boriti? To je istina za mene, Rodžera, Rafu i sada Endija. Volimo jedni druge i postoji uzajamno poštovanje, ali zdrav razum vam govori da ne možemo da budemo najbolji prijatelji i da se družimo.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.