ĐOKOVIĆ ZABRINUO FANOVE: Nije mi ostalo previše vremena...
Novak Đoković, Foto: ANDY RAIN/EPA

ponovo problemi

ĐOKOVIĆ ZABRINUO FANOVE: Nije mi ostalo previše vremena...

Vlasnik 20 Grend slem titula prokomentarisao mogućnost da njegov naredni Grend slem bude tek Rolan Garos naredne godine

Objavljeno: 07:31h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na startu Vimbldona savladao Korejca Sunvu Kvona, a posle meča je pričao veoma nezahvalnoj situaciji u kojoj se nalazi.

Kako trenutno stvari stoje Noletu neće biti dozvoljeno učešće na narednom grend slem turniru, US openu, a posle svega što se dešavalo ove godine u Melburnu, vrlo lako bi mogao da ostane bez šanse da zaigra i na Australijan openu.

To praktično znači da možda i najbolji teniser svih vremena neće moći da igra na grend slem turnirima sve do 28. maja 2023. godine za kada je zakazan Rolan Garos.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/ANDY RAIN

- Svestan da postoji mogućnost da se to dogodi i zato ću nastojati da što više izvučem iz ovog turnira. Ne razmišljam toliko mnogo unapred, videćemo šta će se na kraju desiti - rekao je Nole, pa dodao da i dalje verujem da će moći da nastupi u Americi:

- Nema previše vremena između Vimbldona i US opena, pa se nadam da će se stvari promeniti i daću moći da se takmičim. Voleo bih da bude tako, ali moje misi i pažnja trenutno su usredsređene na Vimbldon.

Ako se to ne dogodi sigurno je da će teniski svet, ali i teniska istorija izgubiti mnogo toga. Moraju to da shavet i čelnici svetskog tenisa - turniri sa Novakom Đokovićem i bez njega su dve potpuno različite kategorije.

Đoković će u drugom kolu turnira u Londonu igrati sa Tanasisom Kokikanisom iz Australije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.