NOVI TEŽAK UDARAC ZA VIMBLDON: Da im nije Đokovića i Nadala, bio bi potpuni raspad!
Logo Vimbldona, Foto: AP

pucali sebi u nogu

NOVI TEŽAK UDARAC ZA VIMBLDON: Da im nije Đokovića i Nadala, bio bi potpuni raspad!

Četvorostruka grend slem šampionka je bila četvrti favorit kladionica

Objavljeno:

Organizatori Vimbldona će možda zažaliti što su ostali pri odluci o suspenziji ruskih i beloruskih tenisera i teniserki sa ovogodišnjeg takmičenja.

Tako su u muškom singlu uskratili publiku za prvog tenisera sveta Danila Medvedeva i osmog na ATP listi Andreja Rubljova, između ostalih. U ženskom singlu se izdvajaju Beloruskinje Arina Sabalenka i Viktorija Azarenka.

Od ranije je bilo poznato da neće moći da nastupi rekorder sa osam trofeja, Rodžer Federer, a novi veliki udarac su zadobili kada se zbog povrede na Rolan Garosu povukao Aleksander Zverev. Ove nedelje je to učinio i Dominik Tim.

Sve je to olakšalo odbranu pehara Novaku Đokoviću kome u Engleskoj za razliku od SAD-a nije neophodna potvrda o vakcinaciji. Organizatorima je sigruno posebno laknulo kada je i Rafael Nadal potvrdio učešće, ali je svejedno muški turnir znatno oslabljen. Zato se dosta očekuje od Alkarasa, Beretinija, Ruda, Ože-Alijasima...

A kada je u pitanju ženski, danas su i tu ostali bez jednog jakog imena. Četvorostruka grend slem šampionka Naomi Osaka je potvrdila da neće igrati, kao ni neostvareni talnat ali mamac zbog lepote, Eženi Bušar. Osaka je bila četvrti favorit kladionica.

Sada se u Londonu oslanjaju na igu Švjontek, domaću Emu Radukanu, Simonu Halep, Koko Gof i povratnicu Serenu Vilijams koja i dalje stoji na 23 grend slema. Bez obzira na sve uspehe na terenima Old Inglend klaba, teško je očekivati da ovog jula izjednači rekord Margaret Kort. Ili uopšte...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.