NOVAK ĆE OVDE IMATI NAJVIŠE ENERGIJE: Glavna je zvezda turnira na neobičnoj lokaciji!
Novak Đoković, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

odmah posle vimbldona!

NOVAK ĆE OVDE IMATI NAJVIŠE ENERGIJE: Glavna je zvezda turnira na neobičnoj lokaciji!

Pored teniskog, 13. jula će biti organizovan i bogat kulturno-umetnički program

Objavljeno: 15:46h

Teniseri iz četiri države učestvovaće na egzibiciji na otvaranju terena podno Bosanskih piramida.

Novak Đoković će igrati na otvaranju terena pored Bosanskih piramida u Visokom 13. jula. Odmah posle Vimbldona, Nole će se zaputiti u Bosnu gde će odigrati dva egzibiciona meča, po set u singlu i dublu.

Pored Noleta, u Visoko stižu još tri poznata tenisera iz regiona.

- Nole je, naravno, glavna zvezda, ima 20 gren slem titula. Sa njim će igrati i Ivan Dodig, momak rođen u Međugorju, osvajač pet gren slem titula u dublu. Takođe, igraće i Slovenac Aljaž Bedene protiv kojeg je Nole odigrao nedavno meč na Rolan Garosu, a koji će se posle Dejvis kupa na kraju sezone povući iz tenisa. Biće tu i bosanski teniser Aldin Šetkić, 363. teniser sveta - rekao je za Sportal pronalazač Bosanskih piramida Semir Osmanagić.

Pre nego što teniseri odigraju svoje egzibicione mečeve, na terenu će se naći i kadeti iz šest zemalja - Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije. Podsetimo, prema rečima Osmanagića, biće otvorena dva terena - jedan sa šljakom i jedan sa tvrdom podlogom.

Novak Đoković, Semir Osmanagić
foto: Printscreen/youtube/BosnianPyramidsTV

- Tvrda podloga je ista kao i ona na kojoj će se igrati US Open, pa očekujemo da teniseri dođu na pripreme tokom leta. Za sve profesionalne tenisere, iznajmljivanje terena će biti besplatno. Želimo da popularizujemo tenis i da privučemo neke od najboljih igrača da treniraju u Visokom - rekao je Osmanagić.

Pored teniskog, 13. jula će biti organizovan i bogat kulturno-umetnički program.

- Biće to divan događaj na kojem će se propagirati sport i prijateljstvo između naroda. Biće organizovana i modna revija, a Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dodeliće nagradu Noletu za širenje olimpijskog duha, u muzičkom delu večeri biće izvedene i arije. Čeka nas divan dan i iskreno se svi radujemo - zaključio je Osmanagić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.