BURA! Oglasili se iz Antidoping agencije zbog Nadala i "rizičnog" tretmana na Rolan Garosu!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Martin Divisek

ovo se čekalo!

BURA! Oglasili se iz Antidoping agencije zbog Nadala i "rizičnog" tretmana na Rolan Garosu!

Konačno su se oglasili iz Antidoping agenciji i razrešili sve dileme

Objavljeno: 18:13h

Svetska antidoping agencija (VADA) oglasila se povodom glasina da je Rafael Nadal koristio nedozvoljena sredstva kako bi "umrtvio" stopalo tokom pohoda na 14. pehar na Rolan Garosu.

Direktor VADA Olivije Nigli je detaljno pričao o ovom tretmanu.

Celu ovu pometnju izazvali su upravo Nadal i VADA. Španac zbog toga što je sam govorio o metodama koje je koristio za umrtvljenje nerva u stopalu koje ga muči zbog Vajs-Milerovog sindroma, a Svetska antidoping kontrola zbog podatka koji je isplivao u četvrtak u kome se vidi da je Španac teniser koji je najređe od svih bio podvrgavan antidoping testovima.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: EPA/Christophe Petit Tesson

- Ako se neki proizvod nalazi na spisku zabranjenih proizvoda, to znači da utiče na performanse, da je loš za zdravlje i da je u suprotnosti sa sportskom etikom. Injekcije anestetika nisu zabranjene i to nije naš previd. Postavilo se pitanje, raspravljalo se o tome, nema ih na spisku jer ne poboljšavaju performanse i u osnovi nisu loše - tvrdi Nigli.

Iz tog razloga VADA ne vidi ništa loše u Nadalovom tretmanu i korišćenju istih na Rolan Garosu i tvrdi da to nije razlog njegove pobede.

- Je li to dobra medicinska praksa? Je li prihvatljivo da elitni sportista dobija injekcije pre nastupa? To je rasprava između lekara i rasprava o medicinskoj etici. Rafael Nadal osvojio je 14 titula na Rolan Garosu. Ako je osvojio trinaest bez injekcija, verovatno nije zbog njih osvojio četrnaestu - zaključio je Nigli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.