TONI NADAL PRED FINALE ROLAN GAROSA: Ako Rafael mora da izgubi...
Toni Nadal, Foto: EPA/Yoan Valat

DVOSTRUKO SREĆAN

TONI NADAL PRED FINALE ROLAN GAROSA: Ako Rafael mora da izgubi...

Rafa juri poboljšanje dva velika rekorda: onog glavnog, u broju grend slemova i onog u broju trijumfa na jednom grend slem turniru

Objavljeno:

Danas u 15 časova Rafael Nadal i Kasper Rud će početi borbu za čuveni "Kup musketara" na centralnom terenu Rolan Garosa, "Filip Šatrijeu".

Rafa juri poboljšanje dva velika rekorda: onog glavnog, u broju grend slemova (ima 21) i onog u broju trijumfa na jednom grend slem turniru (ima 13 iz 13 finala u Bulonjskoj šumi).

1 / 5 Foto: EPA/Yoan Valat

I pored velike prilike za svog nećaka i nekadašnjeg pulena, Toniju Nadalu, stricu Rafaela Nadala, ne bi preterano smetalo ni da Kasper Rud osvoji Frenč open.

S obzirom da je Norvežanin (23) član akademije "Rafael Nadal" još od 2018. godine i da mu je "Bik sa Majorke" veliki uzor, ovo i ne čudi mnogo.

- Znam da će to biti naporan meč za obojicu, pa ako Rafael mora da izgubi, onda to neka bude protiv Kaspera - rekao je Toni Nadal.

- A, ako Kasper mora da izgubi, bolje da izgubi od Rafaela jer mu je on idol. Dvostruko sam srećan što Rafael igra novo Rolan Garos finale, a protivnik mu je Kasper Rud, jedan od igrača koji su trenirali ovde. Ponosni smo na saradnju sa njim, ali i srećni što smo imali čast da treniramo sa jednim od najedukovanijih igrača na Turu - dodao je Toni.

Zanimljivo, kada je govorio o duelu svog nećaka sa Feliksom Ože-Alijasimom čiji je sada trener, Toni Nadal je rekao da mu srce ipak govori da navija za Rafu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.