NADALU JE SUPRUGA NAJJAČI OSLONAC: Ne koristi društvene mreže, svi je znamo kao Ćisku, a NIKO je tako ne zove! FOTO
Rafael i Marija Nadal, Foto: Profimedia

s njom je jači od svih povreda

NADALU JE SUPRUGA NAJJAČI OSLONAC: Ne koristi društvene mreže, svi je znamo kao Ćisku, a NIKO je tako ne zove! FOTO

Marija i Rafa su u vezi od 2005, a krunisali su je brakom oktobra 2019.

Objavljeno: 19:47h
Nedeljko Đukić

U utorak najranije u 20.45 Novak Đoković i Rafael Nadal će odigrati svoj 59. međusobni meč i produžiti najveće rivalstvo u istoriji tenisa.

Zanimljivo, i poslednja dva duela su im bila na Rolan Garosu - Nadal je "zbrisao" Đokovića u finalu 2020. (igranom na jesen zbog koronavirusa, po uslovima koji više odgovaraju Srbinu, a kakvi se najavljuju i za sutra), dok se Novak revanširao u polufinalu prošel godine i stigao do trofeja.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/YOAN VALAT, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Možda je sada glavni ljubimac pariske publike mladi Karlos Alkaras od koga očekuju da uspostavi novu hijerarhiju u "belom sportu", ali sigurno je da će i Nole i Rafa imati jaku i strastvenu podršku sa tribina stadiona "Filip Šatrije".

U Nadalovom boksu će sigurno biti njegova supruga Marija Franćiska Pereljo (33) koja, poput Jelene Đoković, vrlo napeto i netremice prati svaki meč svog izabranika kom prisustvuje uživo.

Ćiska Perelja
foto: EPA/Julian Smith

Društvo joj pravi Marija Izabel Nadal, Rafina mlađa sestra, preko koje se par i upoznao.

Franćiska i Izabel su zajedno išle u školu, a pošto je Rafael uvek zvao svoju tri godine mlađu sestru da izlazi s njim, tako je upoznao i sadašnju suprugu. Marija i Rafa su u vezi od 2005, a krunisali su je brakom oktobra 2019.

Inače, malo je poznato da Mariju Franćisku niko u porodici Nadal ili među prijateljima ne zove 'Ćiska' kako su je strani mediji pogrešno krstili, a naši prihvatili. Zapravo, njen nadimak je "Meri", pa kada su čuli to ime, pomenuti mediji su se pitali otkud promena nadimka, iako su joj prvi sami nadenuli...

Meri je završila biznis akademiju, a radi kao agent osiguranja. Pomaže Nadalu u radu njegove fondacije, gde je postavljena za direktora projekta - opet, slično Jeleni Đoković.

1 / 5 Foto: EPA/Julian Smith

Rafa i Meri zasad nemaju dece.

- Voleo bih da imam decu: dečaka ili devojčicu. Ja sam porodičan čovek koji voli mališane. Ali, realnost je takva kakva jeste, godine prolaze i voleo bih da krenem sa tim kada mi moj sportski tip života to dozvoli - rekao je jednom Rafael.

Inače, Meri Nadal nema društvene mreže i javno je govorila o tome da ne želi da bude u centru pažnje.

- Nije to svet čiji deo ja želim da budem, niti bi se Rafa odlučio da bude sa ženom koja je tragala samo za tim u životu - rekla je Pereljova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.