ĐOKOVIĆ PONOVO OŠTRO GOVORIO O ODLUCI ATP-a! Ne žele nas u teniskom ekosistemu, ali PTPA će nastaviti da postoji!
Novak Đoković, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

ISKRENO!

ĐOKOVIĆ PONOVO OŠTRO GOVORIO O ODLUCI ATP-a! Ne žele nas u teniskom ekosistemu, ali PTPA će nastaviti da postoji!

Najbolji teniser sveta je prethodnih dana razgovarao sa teniserima koji su najviše pogođeni oduzimanjem bodova sa Vimbldona

Objavljeno: 21:49h

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle pobede nad Slovakom Aleksom Molčanom.

Svetski broj jedan se, između ostalog, još jednom dotakao teme njegovog udruženja PTPA, kao "pandan" ATP-u.

- PTPA će nastaviti da postoji, čak i ako nas dosta ljudi iz vladajućih tela ne želi u teniskom ekosistemu. PTPA je jedina organizacija koja 100 odsto čini prava tenisera i teniserki. I dalje smo mlada asocijacija i treba nam vremena da uđemo u sistem. Izazov je za nas da nas prihvate. Za sada nismo. Nismo za pregovaračkim stolom gde bismo trebali da budemo, jer nismo priznati od slemova ili bilo koga drugog. Što se tiče igrača, ima pritužbi. Razgovarao sam sa nekim igračima poslednjih dana, posebno sa onima koji su prošle godine dobro igrali na Vimbldonu, sa onima koji su najviše pogođeni oduzimanjem bodova - rekao je najbolji teniser sveta.

1 / 3 Foto: Profimedia

Novak se nije zaustavljao na kritikama. - Mislim da to nije najbolji sistem koji imamo. Sistem je izneverio toliko igrača, mnogo puta i to je razlog zašto PTPA postoji. Kada su ovakve stvari u pitanju, glasovi mnogih igrača se ne čuju dovoljno Znate da unutar ATP-a imate po 50 odsto zastupljenosti igrača i turnira. Tako da nikada igrači neće imati 100 odsto zastupljenosti. Vraćamo se na istu poentu. O čemu god da se radi, sada Vimbldon, sutra nešto drugo, pre nekoliko godina je bilo nešto treće. Uvek ću biti za ujedinjenost igrača, da igrači pokažu snagu koju poseduju. Nažalost, iz mog iskustva, većina igrača gleda svoje interese. Tu se obično pojavljuju sukobi - rekao je najbolji teniser sveta.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.