VAJDINOJ ĆERCI SE NOVAK NA PRVU UOPŠTE NIJE DOPAO: Zbog lepe Natalije, ali i TOKIJA, Marjan je danas rival! (FOTO)
Natalija Vajdova sa Novakom Đokovićem/Marjan Vajda, Foto: Printscreen/Instagram/@natt_vajdova, Profimedia

loša procena

VAJDINOJ ĆERCI SE NOVAK NA PRVU UOPŠTE NIJE DOPAO: Zbog lepe Natalije, ali i TOKIJA, Marjan je danas rival! (FOTO)

Najpre je Marjan Vajda prekid saradnje sa Novakom Đokovićem objašnjavao željom da provodi više vremena sa porodicom, ali potom je ispričao da to nije bio jedini razlog

Objavljeno:

Novak Đoković danas igra meč 2. kola Rolan Garosa protv Slovaka Aleksa Molčana (24), a sem što mu je to druga prepreka na putu ka odbrani titule i što je izraziti favorit, ovaj duel ne bi bio posebno važan, da nije jednog detalja.

Već je svima poznato da Molčan odnedavno ima novog trenera, zemljaka Marjana Vajdu koji je ove godine obelodanio da je prekinuo jednu od najboljih saradnji igrač-trener u istoriji tenisa, saradnju upravo sa Novakom Đokovićem.

Vajda je bio uz Novaka od juna 2006. (uz prekid 2017-18) i učestvovao je u osvajanju svih 20 grend slem titula prvog tenisera sveta.

Najpre je Marjan prekid saradnje objašnjavao željom da provodi više vremena sa porodicom, ali kada je početkom maja objavljeno da je preuzeo vođenje mladog zemljaka Molčana, jasno je bilo da to nije jedini razlog, bez obzira što vođenje 38. igrača na ATP listi definitivno zahteva manje vremena.

1 / 5 Foto: Starsport©

Zapravo, sam Vajda je u jednom intervjuu u martu objasnio gde je došlo do nesuglasica između Đokovića i njega.

- Nisam bio za to da učestvuje na Igrama. Iscedilo mu je to snagu, videlo se potom u finalu Ju-Es opena, da je isceđen, i fizički i psihički. Razumeo sam ja njegov cilj, naravno, mnogo je želeo da osvoji zlato za Srbiju.

- Bilo je to nekoliko burnih meseci posle Olimpijskih igara. Nakon tri grend slem titule, sve je išlo glatko do kraja jula, a onda je kulminacija bila to u Njujorku, gde je ispustio poslednji korak ka velikoj slavi. Ponavljam, nisam bio za to da igra u Tokiju, jer su termini bili zbijeni, malo je bilo vremena za pripreme, a neuspeh pod pet olimpijskih krugova mu je odneo svu snagu. I mentalnu i fizičku.

1 / 5 Foto: Profimedia

Osvrnuo se trofejni stručnjak i na Đokovićevu situaciju sa vakcinacijom:

- Kako nije vakcinisan, ograničen je broj turnira na kojima može da učestvuje. Što se tiče njegovog stručnog štaba, on je prilično jak i dalje, tu je kao trener Goran Ivanišević. Posle svega što se dešavalo, kada smo sagledali sve okolnosti, odlučili smo da je najbolje da sporazumno raskinemo našu profesionalnu saradnju - rekao je Slovak.

Sam Marjan Vajda je bivši igrač, a danas, iako jedan od najpoznatijih trenera u svetu "belog sporta", njegov privatni život gotovo da je tajna. Suprugu Ingrid oženio je 1988. a par ima dve ćerke - takođe bivše teniserke.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/vajdamarian

Nikola (33) i Natalija (27) nisu imale zapažen rezuiltat na WTA turu a poslednje mečeve su odigrale 2015. Nikolin najbolji plasman je 474. mesto na WTA listi a Natalijin 473.

- Tata je želeo da budem teniserka. Mogla sam da se bavim plivanjem i skijanjem, ali nisam želela. Moj fazon je bio samo tenis i tenis i tenis. Samo to me je zanimalo od kada sam počela da igram sa četiri godine – pričala je svojevremeno Natalija.

Natalija Vajdova je skrenula pažnju domaće javnosti kada je Marjan podelio anegdotu o tome kako je uopšte postao trener Novaka Đokovića. Tada su mnogi objavili slike atraktivne Natalije Vajde - ali pogrešne...

- Imam zanimljivu priču kako sam upoznao Novaka 2006. godine. Pozvali su mog prijatelja Brana Stankovića da trenira Novaka. On nije hteo da trenira, ali im je rekao da ima dobrog prijatelja i da će ga pitati. Pozvao me je kasnije tog dana. Ja sam ga pitao, ko je taj Novak? Ja sam u to vreme trenirao žensku reprezentaciju Slovačke u nacionalnom teniskom centru. Posle tri dana me pozvao Novak i sa ćerkom sam otišao u Pariz.

- Otputovali smo u Pariz, gde smo upoznali celu porodicu, roditelje i braću. Novak je trenirao je sa Olivijeom Rohusom. Poveo sam svoju ćerku i gledali smo ga. Pitao sam je, "slušaj Natalija, šta misliš o ovom momku"? Ona ga je pogledala, on je imao neku razmenu udaraca, a onda je rekla "Ne znam, nema nikakav bekhend". Već tada ga je kritikovala i već mi je dala zadatak i poručila da imam težak posao i da moram da unapredim njegovu igru na neki način, ali već tada sam video da je neverovatan takmičar. Kada izađe na teren, skoro da ne gubi poene - uz osmeh je ispričao Vajda.

Ispod možete pogledati fotografije prave Natalije Vajdove - Marjanove ćerke.

Na sreću, Marjana nije uplašila procena mlađe ćerke i sa Novakom je ispisao istoriju. Ali, danas će pokušati da ga spreči u tome jer će po prvi put biti na suprotnim stranama.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.