KOLIKE SU ŠANSE DA NADAL ZAIGRA NA ROLAN GAROSU?
Rafael Nadal, Foto: Epa/ FABIO FRUSTACI

iz krajnosti u krajnost

KOLIKE SU ŠANSE DA NADAL ZAIGRA NA ROLAN GAROSU?

Povreda stopala Rafaela Nadala muči već oko 15 godina, a sada je ponovo došla do izražaja na Mastersu u Rimu. Da li će zbog toga Španac propustiti Rolan Garos?

Objavljeno:

S obzirom da su mu neki doktori na početku profesionalne karijere rekli da njegova budućnost uopšte nije blistava, Nadal je uspeo da nadmaši sva očekivanja i ima izuzetno dugu karijeru.

Ipak, povreda stopala ga u poslednjih godinu dana izuzetno ometa, a iz njegovih izjava se može zaključiti da će do poslednjeg poena u životu imati probleme te prirode.

"Vreme je da prihvatim situaciju i borim se sa njom. To je sve... Ne znam da li će mi pomoći odmor ili možda čak trening. Ali cilj koji imam pred sobom za nedelju i nešto dana je isti. Nastaviću da sanjam o tom cilju", izjavio je Nadal nakon poraza u osmini finala Mastersa u Rimu, gde je ostvario najlošiji rezultat još od 2008. godine.

1 / 8 Foto: Epa/ FABIO FRUSTACI

Posle fenomenalnog starta sezone i tri titule u nizu na betonu, Rafa je napravio manju pauzu pri prelasku na šljaku, a onda odigrao dva topla-hladna turnira na najsporijoj podlozi (Madrid, Rim).

U trećem setu meča sa Šapovalovim jasno je bilo da bi bez problema mogao da preda meč jer su fizički problemi bili na visokom nivou, a još jasnije je to da će se teško nešto drastično promeniti do i posle Rolan Garosa, koji počinje 22. maja.

"Prvo što moram da uradim je da treniram bez bolova. Istina je da ću tokom Rolan Garosa imati doktora koji će biti stalno uz mene. To može dosta da pomogne u nekim situacijama", objasnio je Rafa.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.