KIRJOSA PITALI KO JE TRENUTNO NAJBOLJI TENISER SVETA: Ni Alkaras, ni Đoković, ni Nadal, nego...
Nik Kirjos, Foto: Profimedia

u svom stilu

KIRJOSA PITALI KO JE TRENUTNO NAJBOLJI TENISER SVETA: Ni Alkaras, ni Đoković, ni Nadal, nego...

Nije tajna da Australijanac ne voli šljaku i propustiće Rolan Garos

Objavljeno:

Posle senzacionalnog trijumfa Karlosa Alkarasa u Madridu, Novak Đoković i finalista Aleksander Zverev su novu tenisku zvezdu proglasili najboljim igračem sveta u ovom trenutku.

Mladi Španac je skromno odgovorio da je za njega to uvek onaj ko je trenutno brij jedan, dakle Đoković. Od početka sezone do povrede u Indijan Velsu blistao je Rafael Nadal. Ipak, za jednog njihovog kolegu, sve to pada u vodu i on uvek ima svoje viđenje.

1 / 5 Foto: Epa/JUANJO MARTIN

Upitan ko je trenutno najbolji igrač na svetu, Nik Kirjos je odgovorio u svom stilu.

- Pa, na travi, rekao bih, ja! - odgovorio je svetski broj 78 za Sidnej Morning Herald u okviru promotivnog događaja NBA lige u Sidneju.

Inače, nije tajna da Australijanac ne voli šljaku i propustiće Rolan Garos, pa je govorio o grend slemu koji sledi posle i koji mu mnogo više prija - Vimbldonu.

Kirjos je svojevremeno oduševio plasmanom u četvrtfinale Old Inglend kluba kao 19-godišnjak 2014. godine, pa mu ne nedostaje samopouzdanja kada je u pitanju igranje na ovoj podlozi.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

Potom je odmah skrenuo priču u željenom pravcu - na sebe.

- Nešto u vezi ove godine je bilo drugačije. Igrao sam pet ili šest turnira i prošao sam prilično dobro na skoro svakom na kom sam igrao i pobedio sam mnoge najbolje igrače na svetu ove godine. Pretpostavljam da je ovo godina preporoda, samo dođem i pokažem ljudima da ne moram da budem tu sve vreme i igram, da bih bio na vrhuncu. Samo uživam i radim na svoj način.

Oseća se drugačije nego kad je bio mlađi. Kirjos je nedavno napunio 27 godina.

- Igram za mnogo ljudi. Osećam se kao da sam snažno povezan sa mnogima. Puno dece i ljudi se ugledaju na mene kada igram. Ako neko poput mene može da stigne ovako daleko i postigne ono što sam ja postigao, mislim da im to daje mnogo nade. Dobro, sada imam 27 godina, tako da moram da obezbedim nešto novca, ali to je sve jako zabavno: teniska turneja, putovanja širom sveta, to je prilično lep način života. Želim da to upijem dok mogu - da li je to Nik konačno sazreo?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.