NOVAK SAZNAO IME PRVOG RIVALA U RIMU! Zna da bude izuzetno motivisan protiv najboljih!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

svi ga se dobro sećaju!

NOVAK SAZNAO IME PRVOG RIVALA U RIMU! Zna da bude izuzetno motivisan protiv najboljih!

Aslana Karacev savladao je Lojda Harisa sa 2:1 u setovima

Objavljeno: 18:59h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u drugom kolu Mastersa u Rimu igraće protiv Aslana Karaceva, Rusa koji je preokretom slavio na startu turnira protiv Lojda Harisa sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:6).

Rus, koji je prošle godine bio pravi hit u svetu tenisa, ove sezone je znatno usporio i u veoma lošoj je formi, pogotovo od starta sezone na šljaci. Poražen je na startu Monte Karla, Beograda i Madrida, a 2021. godine je igrao u finalu Serbia Opena gde je poražen od Matea Beretinija.

Aslan Karacev
foto: EPA/Chema Moya

Drži trenutno 34. poziciju na ATP listi i protiv Harisa je bio na ivici poraza jer je Južnoafrikanac servirao za pobedu, ali je uspeo da se izvuče iz problema i na kraju slavi kroz taj-brejk.

Do sada su se Novak i Aslan sastajli dva puta - Srbin je prekinuo bajku Rusa u polufinalu Australijan opena sa lakih 3:0, da bi se Karacev revanširao u polufinalu Serbia Opena kada je stao na korak od titule na Dorćolu.

Ukoliko Novak prođe Karaceva, eventualni protivnici će mu biti Stan Vavrinka ili Rajli Opelka, te Borna Ćorić ili igrač iz kvalifikacija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.