U MADRIDU JE SVE POČELO: Đoković i Mari kao tinejdžeri 2006. pa u finalu 10 godina kasnije! ISTI POBEDNIK! (VIDEO)
Novak Đoković i Endi Mari u Madridu 2006. i 2016., Foto: Profimedia, EPA/Juanjo Martin

rivalstvo dugo 16 godina

U MADRIDU JE SVE POČELO: Đoković i Mari kao tinejdžeri 2006. pa u finalu 10 godina kasnije! ISTI POBEDNIK! (VIDEO)

Podsetimo da je Mari rođen samo nedelju dana pre Đokovića, 15. maja 1987.

Objavljeno:

Novak Đoković i Endi Mari će danas odigrati teniski klasik u meču osmine finala Mastersa u Madridu.

Srbin, vlasnik 20 grend slem titula i aktuelni broj jedan i Britanac, trostruki osvajač "mejdžora" i dvostruki olimpijski šampion, sastaće se po 37. put (Novak ima 25, a Endi 11 pobeda).

1 / 5 Foto: EPA/Peter Klaunzer

Mari je dobio oba duela na travi, a ni na šljaci nisu igrali mnogo jer je poznato da Škot nikada nije blistao na ovoj podlozi. Ali, s obzirom da je bivši broj jedan takođe vrhunska klasa, imao je zavidne rezultate i na najsporijoj podlozi.

Prvi od tih 36 dvoboja Novaka i Endija odigran je baš u Madridu, dok se Masters u prestonici Španije igrao na tvrdoj podlozi.

Daleke 2006. Đoković je posle preokreta slavio u tri seta u šesnaestini finala. Tada su obojica bili tinejdžeri, imali po 19 godina - podsetimo da je Mari rođen samo nedelju dana pre Đokovića, 15. maja 1987.

Deset godina kasnije, opet su se sreli u Madridu, ali ovoga puta u velikom finalu, i to na šljaci. Tenis koji us prikazali bio je na izuzetnom nivou i jedan od najboljih mečeva te godine.

Opet su se igrala tri seta, a Novak je na kraju podigao pehar - 6:2, 3:6, 6:3. ATP je podsetio na najbolje poene oiz ovog meča, kao uvertiru za današnji okršaj koji počinje u podne.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.