NESUĐENI NOVAKOV TRENER: Šokantna odluka Vimbldona - I Rusi imaju porodice koje su pod rizikom!
Novak Đoković i Patrik Muratoglu, Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

NESUĐENI NOVAKOV TRENER: Šokantna odluka Vimbldona - I Rusi imaju porodice koje su pod rizikom!

Patrik Muratoglu se pridružio mnogim stručnjacima koji su kritikovali odluku Vimbldona.

Objavljeno: 11:15h

Organizatori turnira u Vimbldonu objavili su da igrači iz Rusije i Belorusije neće moći da igraju u grend slem turniru u Londonu, od 27. juna do 10. jula.

To je podiglo mnogo prašine, brojni teniseri i teniserke su protiv ove odluke Engleza, a navodno ATP i WTA će održati sastanak na kom je moguća radikalna odluka.

GROM IZ VEDRA NEBA! Umesto Đokovića, treniraće Simonu Halep!

- Zabranja igranja na Vimbldonu ruskim i beloruskim teniserima je vrlo šokantna odluka. Politiku treba prepustiti političarima. Naravno, postoji rat. Svi su protiv rata, uključujući tu i igrače iz Rusije i Belorusije. Razumem poziciju ukrajinskih igrača jer je rat u njihovoj zemlji, imaju prijatelje, porodice koji su ubijeni ili se plaše da će biti ubijeni. Razumem i da žele jasan stav od ruskih i beloruskih tenisera - rekao je iskusni stručnjak.

1 / 4 Foto: AP

Francuz smatra da je potrebno imati razumevanja za takmičara iz Rusije i Belorusije.

Da li je on novi trener Novaka Đokovića?

- Ako ste na mestu Rusa i Belorusa, i oni imaju porodice koje su u Rusiji i ako kažu nešto, poput osude vlade, potencijalno mogu da dovede svoje porodice u probleme. Mislim da su već mnogo toga rekli! Ne mogu doslovno, ali ipak kažu. To je najviše što mogu da urade bez ikakvog rizika za spostvene porodice - zaključio je Muratoglu.

Podsećamo, od nezvaničnog teniskog prvenstva sveta, najprestižnijeg turnira, koji sanja svaki igrač, Vimbldon bi mogao da padne najniže.

Moguće je da ove sezone Vimnbldon bude egzibicionog karaktera.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.