GROM IZ VEDRA NEBA! Umesto Đokovića, treniraće Simonu Halep!
Novak Đoković i Simona Halep, Foto: Profimeida

PRAVO NIOTKUDA!

GROM IZ VEDRA NEBA! Umesto Đokovića, treniraće Simonu Halep!

Patrik Muratoglu je odlučio da se priključi timu nekada najbolje teniserke sveta

Objavljeno:

Iako su mnogi spekulisali da bi trener Serene Vilijams, koji ima i svoju tenisku akademiju i koji je poslednjih meseci bio jedan od retkih koji je stao na stranu Novaka Đokovića mogao da postane novi trener srpskog tenisera nakon odlaska Marjana Vajde, to se neće dogoditi.

Patrik Muratoglu, jedan od najboljih i najpoznatijih teniskih trenera, koga su poslednjih dana strani mediji povezivali sa Novakom Đokovićem, postao je novi trener Simone Halep.

Muratoglu je preuzeo brigu o bivšoj najboljoj teniserki sveta, osvajačici dva Grend slem trofeja. Rumunska teniserka je kontaktirala Muratoglua još pre nekoliko nedelja, pred turnir u Indijan Velsu, tada nije postignut dogovor, ali se kasnije situacija promenila.

Patrik Muratoglu
Patrik Muratoglufoto: Profimedia

- Danas počinjem novo poglavlje u mojoj trenerskoj karijeri, postao sam stalni trener Simone Halep. Poslednjih osam meseci sam shvatio koliko mi nedostaje trenerski posao. To je strast mog života i osećam da mogu i dalje da dam mnogo.

- Simona je došla u Muratoglu akademiju pre Indijan Velsa na trening blok. Zamahnuo sam na nekoliko njenih treninga, gledao sam je kako radi. I na kraju nedelje, pitala me je da li sam slobodan da je treniram. Imam najveće moguće poštovanje za nju, ali u tom momentu to nije dolazilo u obzir.

Simona Halep
Simona Halepfoto: Profimedia

- Nekoliko nedelja kasnije, imao sam razgovor sa Serenom i vrata su mi se otvorila, u krajnjem slučaju na kratak period, da radim sa nekim drugim. U narednim danima ću vas obaveštavati novim informacijam - poručio je Muragolu na svom Tviter profilu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.