OGLASIO SE TENISKI SAVEZ BELORUSIJE: Vimbldon je taj koji širi mržnju, Novak je na našoj strani!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

posle odluke vimbldona

OGLASIO SE TENISKI SAVEZ BELORUSIJE: Vimbldon je taj koji širi mržnju, Novak je na našoj strani!

ATP i WTA su već oštro kritikovali odluku da se sportisti uklone sa turnira, odluku su osudili i istaknuti sportisti poput Novaka Đokovića

Objavljeno: 18:11h

Povodom odluke Vimbldona da se ruski i beloruski teniseri suspenduju sa ovogodišnjeg takmičenja, oglasio se Teniski savez Belorusije.

Izdato je saopštenje u kom se osuđuje odluka engleske vlade, Vimbldona i ističe da će to dodatno povećati mržnju i dovesti tenis do globalne destabilizacije.

- Ovakvi destruktivni postupci ni na koji način ne doprinose rešavanju sukoba, već samo podstiču mržnju i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi - ističe se u saopštenju.

Navodi se i ime Novaka Đokovića, kao i organizacija ATP i WTA koji su osudili ovu odluku Vimblodina.

- ATP i WTA su već oštro kritikovali odluku da se sportisti uklone sa turnira, odluku su osudili i istaknuti sportisti poput Novaka Đokovića i Martine Navratilove. Odluka je u suprotnosti sa zajedničkim stavom međunarodnih teniskih organizacija koje su omogućile igračima Belorusije i Rusije da u pojedinačnim takmičenjima budu u neutralnom statusu. Očigledno je razlog za tako tešku odluku bio direktan pritisak britanske vlade, na primer, izjave ministra sporta Najdžela Hadlstona o potrebi da se beloruskim i ruskim teniserima dozvoli učešće na turniru tek nakon potpisivanja specijalne deklaracije koja osuđuje specijalnu operaciju i daje garancije da sportisti ne podržavaju trenutnu vlast u svojim zemljama i da ne dobijaju javna sredstva -

- Pritisak i diskriminacija po nacionalnoj osnovi od strane britanske vlade, koja istovremeno široko propagira borbu protiv rasizma, pokazuje politiku dvostrukih standarda koju rukovodstvo zemlje primenjuje prema sportistima Belorusije i Rusije - navodi se iz beloruskog teniskog Saveza.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.