ĐOKOVIĆA NIJE LAKO IZBACITI: Novak je bolje odigrao meč i eliminisao sjajnog Kecmanovića!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

srbija open četvrtfinale

ĐOKOVIĆA NIJE LAKO IZBACITI: Novak je bolje odigrao meč i eliminisao sjajnog Kecmanovića!

Kompletan tok meča možete pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 18:55h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu Srbija opena pobedio je zemljaka Miomira Kecmanovića sa 2:1 u setovima.

U prvom setu se jedini pitao Kecmanović, koji je u trećem gemu napravio brejk koji je održavao do samoga kraja. Što ga je na kraju dovelo do prvog seta.

Drugi nam je doneo veliku borbu na obe strane. Prvo je Miomir napravio brejk i išao u dobrom smeru da dobije meč, ali ipak je prekoputa najbolji teniser u istoriji. Uspeo je Novak da se vrati u meč, prvo je momentalno vratio brejk, da bi odlučujući brajk napravio u osmom gemu, što mu je omogućilo da izjednači rezultat u setovima.

Sedmi gem trećeg seta je čini se bio odlučujući kada je u pitanju krajnji ishod meča jer je upravo tad Novak napravio brejk, koji je slomio Kecmanovića. Prvi reket sveta je bio siguran na osnovnoj liniji nije grešio, što se ne može reći za Miomira. Koji je odigrao sjajan meč, ali je poklekao kada je trebao da bude najprecizniji.

Novak Đoković
foto: Starsport©

U polufinalu čeka boljeg iz meča Hačanov - Monteiro.

Ponovo ćemo ga gledati na terenu u subotu.

III SET

6:3 - POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Nije se Kecmanović oporavio od onog gema kada je pretpeo brejk, i uspeo je to da iskoristi i tako na mišiće uspeo da savlada još jednog zemljaka.

Novak Đoković
foto: Starsport©

5:3 - Uzimna Novak novi gem i sada ga samo jedan gem deli od plasmana u polufinale.

4:3 - Brejk Novaka Đokovića! Prvi reket sveta ni u ovom gemu nije izgubio poen, sa druge strane Kecmanović je izgrešio i Novaku ovaj brejk može da dovede do pobede.

3:3 - Prvi put na ovom meču Novak dobija gem bez izgubljenog poena.

2:3 - Moglo je biti svašta, treći gem zaredom kako je na semaforu stajalo 40:30, i sada kao i prethodnim slučajevima nije se igralo na razliku. Gem osvaja Kecmanović.

2:2 - Izjednačuje rezultat Novak, bilo je 30:30 ali nije brejk lopti.

1:2 - Dobar tenise smo gledali u ovom gemu, Miomir je bio bolji i ponovo vodi u trećem setu.

Miomir Kecmanović
foto: Starsport©

1:1 - I Novak osvaja prvi gem u ovom setu.

0:1 - Gem za Kecmanovića, uzima gem na svoj servis Miomir. Bilo je veoma uzbudljivo i što vreme prolazi, gledamo sve bolji meč.

II SET

6:3 - DRUGI SET OSVAJA NOVAK ĐOKOVIĆ! Lako je Novak uspeo da uzme ovaj gem i tako izjednači rezultat. Igraće se treći i odlučujući set.

5:3 - Brejk Đokovića! Pravi Novak brejk u pravom trenutku, i sada će servirati za set.

4:3 - Novak isto kao i Miomir osvaja jedan lagan gem.

Miomir Kecmanović
foto: Starsport©

3:3 - Ovo je upravo trebalo Kecmanoviću. Osvojeni gem bez puno problema.

3:2 - Moralo je da se igra na razliku, ali je Novak uspeo da materijalizuje brejk. Prvi put u meču, Đoković vezuje dva gema.

2:2 - Vraća brejk Đoković! Drugu u gemu je uspeo da iskoristi, i vraća se u set. Još najbolji teniser sveta nije rekao poslednju reč.

1:2 - Brejk Kecmanovića! Sada je za razliku od prvog gema Miša uspeo da iskoristi šansu koja mu se ukazala. Novak je u sve većim problemima.

Novak Đoković
foto: Starsport©

1:1 - Opet smo imali brejk lopte, ovoga puta je imao Novak koji takođe kao njegov zemljak ih nije iskoristio.

1:0 - Namučio je Miomir Kecmanović Novaka Đoković u prvom gemu drugog seta. Imao je priliku za brejk, ali nije uspeo da dođe do njega

I SET

4:6 - PRVI SET OSVAJA MIOMIR KECMANOVIĆ! Pre svega dobrim servisima je rešio pitanje pobednika u ovom gemu, a to je automatski značilo i u prvom setu.

Miomir Kecmanović
foto: Starsport©

4:5 - Sjajan gem, Novak je bio bolji i srećniji. Nije dozvolio Kecmanoviću da osvoji više od jednog poena u gemu.

3:5 - Odličan je bio Kecmanović, sigurni udarci i precizni. I Novak nije bio loš, ali nije uspeo da dođe do brejk lopti, iako je bilo 30:30.

3:4 - Siguran gem Novaka Đokovića.

Novak Đoković
foto: Starsport©

2:4 - Bio je gem na razliku, sa puno sjajnih poena, sada je za razliku od prošlog Kecmanović bio uspešniji i održava brejk prednosti u prvom setu.

2:3 - Najduži gem na meču je pripao Novaku. Imao je Kecmanović 0:40, i ukupno pet brejk lopti, ali nijednu nije uspeo da iskoristi i tako Đoković ostaje u igri za prvi set.

1:3 - Uspeo je Kecmanović da potvrdi brejk, ali moramo reći da je u ovom gemu bilo velike borbe i da smo videli sjajne poene.

Miomir Kecmanović
foto: Starsport©

1:2 - Brejk Kecmanovića! Imao je Miomir 0:30, Novak se vratio u gem, ali je na kraju sa sve greške pomogao protivniku da mu oduzme servis.

1:1 - I Miomir se upisao na semafor.

Novak Đoković
foto: Starsport©

1:0 - Novak osvaja svoj prvi gem na meču, izgubio je samo jedan poen na svoj servis.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu Srbija opena igra protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.

Prvi reket Srbije je juče u pravom trileru, posle više od tri sata igre savladao Lasla Đerea, i tako obezbedio plasman u osam najbojih na ovom turniru.

Ovo je Novaku tek treći turnir u godini,a drugi na šljaci jer je protekle nedelje igra na Mastersu u Monte Karlu, gde je poražen u drugom kolu od Davidovič Fokine.

Sa druge strane Kecmanović igra u sjajnoj formi, što je preneo i na turnir u Beogradu. Lagano je prošao prva dva kola i pred duel sa Novakom je rekao da je u potpunosti spreman da se suprostavi prvom teniseru sveta.

Njih dvojica su odigrali samo jedan međusobni duel, i to baš na ovom turniru prošle godine. Tada je Novak lagano savladao Miomira sa 6:1,6:3

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.