ĐOKOVIĆ MORA SEBI DA KAŽE JEDNU REČENICU! Legendarni Španac ima savet za Novaka i nimalo neće biti lako!
Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

veruje u njega!

ĐOKOVIĆ MORA SEBI DA KAŽE JEDNU REČENICU! Legendarni Španac ima savet za Novaka i nimalo neće biti lako!

Čuveni španski teniser ne sumnja da će Novak biti spreman za odbranu trofeja na Rolan Garosu

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se na beogradskoj šljaci na Serbia Openu priprema za nastavak sezone koji će umnogome odrediti oravac u kome će ići njegova tenska karijera.

Vrlo dobro znamo koliko je Novak propustio zbog odluke da se ne vakciniše, ali svi se nadamo da će se stvari posložiti na svoje mesto.

Španac Aleks Koreča je prokomentarisao Novakove dosadašnje partije...

- Kao i svi, i Novaku je potrebno vreme. I strpljenje je potrebno jer nije igrao prilično dugo. Nije bio povređen, ali je bio van ritma. Bili su mu potrebni mečevi, kao i situacije kada ima padove, kada treba da servira...

Aleks Koreča
Aleks Korečafoto: Profimedia

- Kada ne igrate, takvi trenuci vam nedostaju. A onda sve to dođe, i iznenada opet morate da ramišljate o svemu tome. Zbog toga mislim da su mu potrebni mečevi, moraće da prolazi kroz takve trenutke, da se oseti kao da će srce da mu izađe kroz usta.

On je konkretno naveo na čemu će srpski as morati da radi ukoliko želi nove trofeje.

- Fizički, moraće mnogo da se potrudi, jer noge na šljaci moraju da budu jače. Mislim da će morati da odigra 10 ili 12 mečeva pre Rolan Garosa kako bi bio spreman za Grend slem. Siguran sam da će Novak biti spreman kada za to dođe vreme.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Starsport

Đoković ne prolazi prvi put kroz težak period, a njegova mentalna snaga je ključna.

- Tako da je potrebno mnogo prilagođavanja, a to će da nađe kroz turnire. Važno je za njega da igra, da mu se vrati samopouzdanje. Da kaže sebi, u redu, vratio sam se na Tur i moram da uradim ovo. Da ponovo budem šampion na Rolan Garosu - zaključio je Koreča koji je u penziji već 15-ak godina.

Podsetimo, Đoković će posle Beograda igrati i na Mastersima u Rimu i Madridu, a onda mu sledi i Rolan Garos na kojem će pokušati da odbrani tron.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.