AUSTRIJANAC SVESTAN U KAKVOM SE TRENUTKU NALAZI: Nisam mnogo očekivao u Beogradu, cilje je da budem pravi u Parizu!
Dominik Tim, Foto: Starsport©

iskreno

AUSTRIJANAC SVESTAN U KAKVOM SE TRENUTKU NALAZI: Nisam mnogo očekivao u Beogradu, cilje je da budem pravi u Parizu!

Timu se od ponedeljka briše 250 poena koje je imao sa turnira u Barseloni 2019

Objavljeno:

Austrijanac Dominik Tim je u Beogradu završio takmičenje već u prvom kolu Srbija opena.

Bivši šampion US Opena, i dvostruki finalista Rolan Garosa, poražen je u utorak od Džona Milmana u tri seta, 6:3, 3:6, 6:4. Dominik je trenutno 54. na ATP listi, a situacija je takva da bi uskoro lako moglo da se desi i da ispadne iz Top 100 na svetskoj listi.

Timu se od ponedeljka briše 250 poena koje je imao sa turnira u Barseloni 2019. Uskoro će biti na testu i 360 poena koje je osvojio prošle godine za polufinale u Madridu, dok u Rimu i Parizu brani 270 poena.

U Beogradu se videlo da to još nije onaj Tim, igrač koji je nekada bio treći na svetskoj listi.

Iako je publiku u Beogradu oduševljavao pojedinim poenima, pre svega onim iz prelepog jednoručnog bekhenda, bilo je vidljivo da mu je servis oslabio i da nije u onom prepoznatljivom ritmu, pred kraj meča se osetio umor čak i kod njega.

Dominik Tim, Serbia open, Tenis
foto: Starsport

Bez obzira na sve, rekao je da je zadovoljan.

- Osećao sam se dobro. Ustvari, zaista sam srećan jer sam konačno imao meč, bila je to borba. Zadovoljan sam time kako sam se borio, kako sam se branio, kako sam se kretao. Bekhend je bio zaista dobar. Forhend još nije tu, ali svestan sam toga i zato vežbam da bi bilo bolje - kaže Austrijanac.

Jasno je kakav mu je plan dalje u sezoni turnira na šljaci.

- Nisam mnogo očekivao ovde, ali ne očekujem previše ni od naredne tri nedelje. Moj cilj je da budem u dobroj formi na Rolan Garosu i to se ne menja. Naravno da sam razočaran, želeo sam pobedu. Ipak, meč sam po sebi i koliko je trajao, njegov intenzitet, sve to me stvarno čini srećnim. Ima stvari koje mi nedostaju, koje još nisu sjajne u mojoj igri, ali to je bilo jasno i pre meča - zaključio je Tim.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.