VILANDER PONOVO PODIGAO PRAŠINU SVOJOM IZJAVOM: Kao i po običaju najviše je kritikovao opet istog tenisera!
Mats Vilander, Foto: Reuter/Charles Platiau

pa zašto

VILANDER PONOVO PODIGAO PRAŠINU SVOJOM IZJAVOM: Kao i po običaju najviše je kritikovao opet istog tenisera!

Mislim da je to pogrešno. Apsolutno pogrešno. Zato sam i tražio

Objavljeno:

Mats Vilander, nekada broj jedan svetskog tenisa, smatra da je ATP morao da kazni Aleksandera Zvereva oštrije

Posle lomljenja reketa o sudijsku stolicu na turnir u Akapulku, teniser iz Hamburga se izvukao sa novčanim kaznama, a mnogi smatraju da je morao da zaradi suspenziju sa nekoliko turnira.

Vilander je od onih koji smatraju da su čelnici ATP morali da idu korak dalje i jasno stave do znanja šta se sme, a šta ne sme na terenu.

- U tenisu učite kako da se ponašate, kako da se nosite sa tim stvarima kada su odluke na ivici. Ovo je igra gde se uči mnogo o životu i gde se obrazujete, razumete da postoje pravila, a ovi momci to imaju na sasvim drugačijem nivou - kaže Vilander.

Šveđanin je dao primere kako mladi sada kopiraju ono što igrači rade na terenu. Čak i kada se radi o tehnici kod udaraca.

Mats Vilander
foto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

- Znam da mi je Lejton Hjuit pričao da skoro svaki klinac u Australiji sada radi ono što i Nik Kirjos. Ne kažem da bacaju rekete ili slično, ali udaraju lopticu kao on i to je na neki način loše, jer Nik je tako talentovan, ali ne koristi dobro stopala tokom igranja poena. On jednostavno to nadoknadi zamahom. I onda se oni ugledaju na takve momke. To je loše, Ustravi, mislim da je to užasno. Lomljenje reketa na terenu je najgora stvar za mene jer većina klinaca ne može sebi da priušti da kupi reket - dodao je Vilander.

Otuda je sve doveo u kontekst situacije u kojoj se našao Aleksander Zverev.

- Mislim da je to pogrešno. Apsolutno pogrešno. Zato sam i tražio - Zverev mora da bude ne na uslovnoj kazni, već da bude udaljen sa Tura na mesec, dva, možda sa prvog grend slema, možda prvog mastersa, ali da se uradi nešto što će ga povrediti, pre nego da pomisli da uradi ponovo isto i da će sve biti u redu. To nema smisla. Život ne funkcioniše tako - zaključio je Vilander u podkastu na Eurosportu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.