TENISKI ZEMLJOTRES! Bivši trener Novaka Đokovića preuzeo Emu Radukanu!
Ema Radukanu i Novak Đoković, Foto: Profimedia

potpuno neočekivano!

TENISKI ZEMLJOTRES! Bivši trener Novaka Đokovića preuzeo Emu Radukanu!

Iskusni stručnjak koji je bio uz najboljeg tenisera sveta na početku karijere, biće u timu Grend slem šampionke

Objavljeno:

Šampionka US opena Ema Radukanu nije imala zapažene rezultate od senzacionalnog trijumfa u Njujorku, pa je promena trenera bila očekivana!

Odigrala je samo sedam mečeva, sve na tvrdoj podlozi i doživela pet poraza. Sada je očekuje početak sezone na šljaci, prvi u njenoj kratkoj profesionalnoj karijeri.

Donedavno je mlada Britanka rumunsko-kineskog porekla bila bez trenera, ali je posle eliminacije u Lincu angažovala Torbena Belca koji je pomogao Anđeliki Kerber da 2016. dođe do dve Grend slem titule (AO i USO) i prvog mesta na WTA listi.

Sada je Radukanu rešila da pojača stručni štab i to još jednim velikim trenerskim imenom, čovekom koji je zaslužan za rani usponNovaka Đokovića, Rikardom Pjatijem.

Rikardo Pjati i Novak Đoković
Rikardo Pjati i Novak Đokovićfoto: Profimedia

Pjati je donedavno trenirao Janika Sinera, koji ga je napustio iz istog razloga iz koga je 2006. saradnju s njim prekinuo Nole, Pjati uporedo vodi tenisku akademiju Bordiđera i ne želi u potpunosti da se okrene pojedinačnom radu. U ovoj akademiji radi se na zemljanim terenima, a brigu o Emi će uz Pjatija voditi isti njegovi saradnici koji su mu pomagali oko Sinera, Dalibor Sirola i Klaudio Zimalja.

Verovatno će Belc ostati prvi trener Radukanove, a Italijan preuzeti neku vrstu mentorske uloge, ali imajući u vidu kako je rad sa njim uticao na karijere Novaka Đokovića, Janika Sinera i Marije Šarapove, možemo očekivati da će mlada Britanka blistati ovog proleća na šljaci.

Ema Radukanu
Ema Radukanufoto: Profimedia

Radukanu je prošle godine zapanjila teniski svet, postavši prva igračica u istoriji koja je stigla do grend slem titule iz kvalifikacija.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.