Živimo iz sata u sat, iz minuta u minut! TENISER JE BIO MIROLJUBIV, SADA RAT NE VODI SAMO PUŠKOM!
Aleksandar Doglopolov, Foto: twitter/ Alex Dolgopolov

rat u ukrajini

Živimo iz sata u sat, iz minuta u minut! TENISER JE BIO MIROLJUBIV, SADA RAT NE VODI SAMO PUŠKOM!

„Samo živite iz sata u sat i iz minuta u minut“, rekao je bivši igrač iz Top 20 Aleksandar Dolgopolov koji se pridružio vojsci Ukrajine.

Objavljeno: 08:44h

Aleksandar Dolgopolov je umeo da priredi neke od najboljih poteza u tenisu, ali čak i kada je bio na visokom rangu svetskog broja 13, te teniske veštine nisu bile "teška artiljerija". Intervju stranim medijima počeo je sećanjem iz streljane:

- Nisam mogao da pogodim ni jednom u mete u koje smo pucali. Rekao sam da to nije moja stvar i da sam miroljubiva osoba.

Godinu dana nakon što je objavio da se povlači iz tenisa, 33-godišnji Ukrajinac se prijavio u vojsku da brani svoju domovinu od ruske invazije.

- Samo sam osetio da to moram da uradim - objasnio je on sa nepoznate lokacije u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine:

- Nisam mogao da gledam TV. Prvih dana sam gledao vesti oko 23 sata i spavao jedan sat dnevno. Skoro da nisam jeo nekoliko dana. Očigledno su neki otišli, ali mnogi su još uvek u zemlji - zašto ne bih bio i ja?

- Mlad sam, sportski raspoložen i imam težinu u ukrajinskom društvu kao poznata ličnost. Mogu slati poruke, razgovarati sa novinarima, skupljati novac. Ako treba da se borim, boriću se, ali ovde mogu da uradim mnogo korisnih stvari.

Bivši četvrtfinalista Australijan opena, Dolgopolov je osvojio tri ATP titule u pojedinačnoj konkurenciji i udružio se sa Gzavijeom Malisom kako bi pobedio Rodžera Federera i Stana Vavrinku i osvojio BNP Paribas Open u dublu, i priznaje da se život profesionalnog sportiste ne razlikuje u potpunosti od života naoružanog vojnika .

1 / 10 Foto: Printscreen/Facebook/ДСНС України

- Jaki ste ako ste na najvišem nivou u ovakvom sportu. Morate se odreći mnogih stvari iz normalnog života da biste bili na vrhu, tako da mislim da je svaki teniser na elitnom nivou jak.

Vi samo menjate ono što radite i samo se koncentrišete na različite stvari, na sigurnost, preživljavanje. Vaš um se okreće i kao da živite iz sata u sat i iz minuta u minut. Kao da je svet stao ovde i samo se bori i preživljava.

Aleksandar Dolgopolov
Aleksandar Dolgopolovfoto: LUKAS COCH/EPA

- Za ovo ne možete reći: „Ja sam protiv rata.“ Svi smo mi protiv rata. Naravno, mi smo protiv rata. To se govori svuda u svetu, svaki put, ali kada dođe do ovakvih razmera, morate da zauzmete čvršći stav i osudite ono što rade vlada i vojska.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.