POČINJE BITKA ZA MAJAMI! Mladi teniseri u naletu, mogu li da pomrse račune velikim šampionima! (VIDEO/FOTO)
Foto: EPA/Dave Hunt, EPA/Jason O Brien, EPA/John G Mabanglo

kreću nova uzbuđenja!

POČINJE BITKA ZA MAJAMI! Mladi teniseri u naletu, mogu li da pomrse račune velikim šampionima! (VIDEO/FOTO)

Titulu brani Hurbert Hurkač

Objavljeno: 16:19h

Nakon uzbuđenja u Indijan Velsu, svet tenisa polako se prebacuje na Floridu, tačnije u Majami gde počinje novi turnir iz Masters 1000 serije.

Ovoga puta u Majamiju neće biti Rafaela Nadala i rekordera po broju titula na ovom turniru srpskog asa Novaka Đokovića, ali uzbuđenje neće nedostajati.

U nastavku teksta možete pročitati 10 najvažnijih stvari o predstojećem turniru u Majamiju.

1) GDE SE ODRŽAVA: Turnir je do 2018. godine održavan na stadionu Teniskog centra Krendon Park u Ki Biskejnu, da bi u 2019. bio premešten na Hard Rok stadion. Ovaj stadion je tokom većeg dela godine poznat kao dom NFL-ovih Majami Delfinsa. Kada se NFL sezona završi, ovaj stadion se preuređuje u teniski gde ove nedelje dolaze najbolji igrači sveta.

2) NOVA ŠANSA ZA MEDVEDEVA DA BUDE BROJ 1: Danil Medvedev kratko je bio najbolji teniser sveta, a na turniru u Majamiju ima šansu da se ponovo vrati na sam svetski vrh. Da bi se to dogodilo ruski teniser mora stići do polufinala. To bi predstavljalo njegov najbolji učinak na turniru na kojem je tek 2021. prvi put stigao do četvrtfinala, izgubivši od Roberta Bautiste Aguta. Iako nema Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, posao mu neće biti nimalo jednostavan jer već u drugom kolu može igrati protiv još jednog bivšeg prvog reketa sveta Endi Mareja.

1 / 3 Foto: EPA/David Guzman

3) RUBLJOV KREĆE U NOVU POBEDNIČKU SERIJU? Uprkos tome što mu je Tejlor Fric prekinuo niz pobeda u polufinalu u Indijan Velsu, nastup Andreja Rubljova u Kaliforniji je još jednom pokazao da je spreman da ide daleko na velikim turnirima. Prošle godine u Majamiju, ruski teniser stigao je do polufinala kada ga je zaustavio kasniji šampion turnira Hubert Hurkač.

1 / 3 Foto: EPA/Ali Haider

4) HURKAČ BRANI TITULU: Hubert Hurkač je prošle godine u Majamiju došao do svoje prve i do sada jedine titule iz Masters 1000 serije koja ga je lansirala među 20 igrača na svetu. U finalu je prošle godine bio bolji od Janika Sinera. Ovaj rezultat bio je strašan korak napred u nastavku prošle sezone kada je došao do polufinala Vimbldona i Mastersa u Parizu. Hurkač bi odbranu titule mogao početi protiv srpskog tenisera Lasla Đerea koji prethodno u prvom kolu mora da savlada Artura Rinderkneha.

5) TOP 10 IGRAČI DONOSE UZBUĐENJE: Stefanos Cicipas će nastojati da svoj solidan početak sezone pretvori u nešto spektakularnije u Majamiju. Grčki teniser stigao je do finala i dva polufinala ove godine, a u Majamiju brani četvrtfinale što je ujedno i njegov najbolji rezultat na ovom turniru. Aleksandar Zverev takođe želi prvu titulu u godini, a takođe sjajan rezultat priželjkuju i Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.

1 / 3 Foto: Profimedia

6) ALKARAZ ŽELI DA OSTVARI SVOJU PRVU POBEDU U MAJAMIJU: Pre godinu dana, Karlos Alkaraz je sa 132. mesta debitovao na ATP Masters 1000 turniru u Majamiju, izgubivši u tri seta od Emila Rusuvorija. Od tada, mladi Španac je izazvao šokove širom sveta nizom senzacionalnih nastupa, a prošle nedelje je stigao do polufinala u Indijan Velsu. Alkaraz ne samo da izgleda kao velika šansa da ostvari svoju prvu pobedu u Majamiju ove godine, već bi u kakvoj je trenutno formi mogao biti ozbiljna pretnja i za mnogo veće favorite.

7) KREĆU LI MLADE SNAGE ALKARAZOVIM PUTEM: Sebastijan Baez i Huan Manuel Cerundolo nadaju se da će impresionirati navijače na debiju na Hard Rock stadionu, dok će Brendon Nakašima takođe prvi put nastupiti u glavnom žrebu. Publika u Majamiju je već imala priliku da se upozna sa Sebastijanom Kordom koji je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu. Ko zna možda baš neko od njih zasija punim sjajem ove godine na sunčanoj Floridi.

8) OPASNOST OD SPECIJALNIH POZIVNICA: Svoju šansu za sjajan rezultat vrebaju dobitnici specijalnih pozivnia Nik Kirjos i Endi Marej. Australijanac je dobro igrao u Indijan Velsu i uveren je da će se nadovezati na to i u Majamiju. U žrebu će mu se pridružiti i par opasnih britanskih tenisera. Bivši broj 1 i dvostruki šampion Majamija Endi Marej mogao bi da pokvari planove Danilu Medvedevu, a tu je i mladi 20-godišnji Džek Drejper, koji je već osvojio tri titule na Čelendžer turu ove godine.

Endi Marej
foto: Profimedia

9) FRIC PREDVODI AMERIKANCE: Tejlor Fric stiže u Majami nakon turnira iz snova i osvajanja Indijan Velsa. Ovaj 24-godišnjak do sada je u Majamiju, prošao do trećeg kola samo jednom u pet nastupa. Možda bi mogao da zamoli svog zemljaka Džona Iznera za savet kako da pobedi na Floridi pošto je Izner sa velikim uspehom osvojio titulu 2018. godine, a takođe je stigao i do finala godinu dana kasnije. Od ostalih domaćih igrača tu su još: Opelka, Bruksbi i Pol koji se takođe nadaju da će ostvariti dobar rezultat.

1 / 3 Foto: EPA/Ray Acevedo

10) KOLIKO MOGU SRPSKI TENISERI? Publika širom sveta ove godine neće navijati za Novaka Đokovića, a Srbiju će na ovom turniru predsatvaljati Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere. Najviše se očekuje od Miomira Kecmanovića koji će posle sjanog rezultata u Indijan Velsu, u prvom kolu Majamija igrati protiv jednog od pobednika kvalifikacija, a ukoliko prođe, rival će mu biti Feliks Ože-Alijasim.

1 / 3 Foto: Profimedia

Protivnik u prvom kolu Laslu Đereu biće Artur Rinderkneh i ukoliko ga prođe Laci će na megdan šampionu Hurbertu Hurkaču. Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Huana Manuela Serundola iz Argentine, a ukoliko trijumfuje, čeka ga Mateo Beretini.

Turnir u Majamiju se održava od 1985. godine, igra se na tvrdoj podlozi na otvorenom i nosi 1.000 ATP bodova.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.