DANAS NOVAK NIJE POŽELJAN! Učestvovanje Đokovića VISI O KONCU! Ostavljen prostor da se stvari promene!
Novak Đoković, Foto: Epa/Ali Haider

montreal

DANAS NOVAK NIJE POŽELJAN! Učestvovanje Đokovića VISI O KONCU! Ostavljen prostor da se stvari promene!

Od ove sezone, glavna tema pred svaki turnir je Novak Đoković, odnosno da li će moći da učestvuje ili ne. Na red je došao, u ovom trenutku daleki turnir koji je na programu u avgustu.

Objavljeno: 17:27h

Organizatori turnira u Montrealu nisu sigurni da će Novak Đoković moći da nastupi.

Direktor Mastersa u Montrealu Ežen Lapjer nije mogao da precizira kakva će situacija biti na leto, ali ako je suditi po važećim pravilima, Novak Đoković ne bi mogao da igra na ovom turniru.

Zagarantovani turnir na kom Novak nastupa

Da bi mogao da uđe u Kanadu, morao bi da bude vakcinisan protiv koronavirusa, što kod njega nije slučaj.

1 / 5 Foto: Epa/ Ali Haider

Za razliku od Rolan Garosa i Monte Karla, gde su nedavno potvrdili da će svetski broj dva moći da učestvuje, u Kanadi su još ograđuju od takve mogućnosti.

"Ne žurimo nigde. Pretpostavljamo da će biti promena kako se turnir bliži, ako se situacija popravi, ili ako se pogorša, svejedno. Da je u pitanju današnji dan, bilo bi nemoguće za Novaka da uđe u Kanadu i učestvuje na turniru.

Đoković brusi formu i spremno dočekuje turnire

Tako da nam ostaje da sačekamo. Nemamo oko čega da brinemo, jer ćemo samo slediti pravila. Sledićemo preporuke vlasti. U Evropi, raste broj obolelih, mogu da se dese neprijatna iznenađenja, ali za sada ide dobro", kaže Lapjer.

Jirži Veseli, Novak Đoković
foto: Epa/Ali Haider

On je poručio da organizacija turnira koji se održava od 6. do 14. avgusta ide po planu.

"Ide sve kako želimo. Vraćamo se normalnom turniru. Otkazan je 2020, prošle godine imali smo trećinu kapaciteta. Bićemo srećni da vidimo pune tribine, prodaja karata ide punom parom napred", dodao je direktor mastersa u Kanadi.

Novak Đoković na terenu i u aprilu

Za razliku od britanskih vlasti koji su nagovestile da bi od ruskih takmičara mogli da traže neku vrstu "uverenja" da ne podržavaju režim Vladimira Putina da bi igrali na Vimbldonu, Lapjer kaže da neće biti dodatnih pritisaka iz Kanade.

"Bez obzira da li je to Rubljov ili Medvedev, moramo da pokažemo da smo za mir. Mogli bismo to da uradimo i kod nas. Ne tražimo načine da vršimo pritisak na Ruse još više. Tako nešto ne bi pomoglo", zaključio je Lapjer.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.