NOVAK DIŽE MORAL UKRAJINCIMA! Teniser ne veruje u BRZI kraj rata!
Novak Đoković i Sergej Stahovski, Foto: EPA/PHILIPPE PERUSSEAU

pojasnio

NOVAK DIŽE MORAL UKRAJINCIMA! Teniser ne veruje u BRZI kraj rata!

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski zamenio je reket puškom.

Objavljeno: 22:59h

Sergej Stahovski je prvo u januaru bio teniser koji je stao u zaštitu Novaka Đokovića tokom agonije u Australiji. Kada je rat počeo odlučio je da se dobrovoljno prijavi.

Pisalo se da mu žena zamera takvu odluku.

Dok je on na svom instgram profilu objavio reči podrške koje je dobio od Novaka Đokovića, sada je pojasnio zašto ih je objavio:

"Objavio sam Novakove poruke jer mi je dao dozvolu. Znao sam da će to značiti mom narodu. Ne znaju svi Ukrajinci ko su Rišar Gaske, Luka Puj, Alijaž Bedene ili neki drugi momci, ali su videli da nas Novak podržava, da razume i osuđuje ono što se dešava.

1 / 5 Foto: Instagram/stako_s

To je najvažnije, da podignemo moral naroda u Ukrajini. Doduše, moral je već veliki, jer naš predsednik Zelenski pokazuje da je uz narod, izaže se velikom riziku", rekao je Stahovski.

"Bilo mi je značajno da pročitam poruke podrške od mnogih igrača, ali je Đoković drugačiji. Novak je prošao kroz pakao kada je bio klinac i razume kroz šta deca ovde prolaze trenutno. Ovo je nešto što nikome ne bih poželeo."

Priznao je da mu nije bilo lako da se navikne na novonastalu situaciju.

1 / 6 Foto: Starsport

"Ne znam kako da opišem sve što se dešava. Nisam mogao ni da zamislim da ću jednog dana biti u opremi, sa pištoljem u ruci i da ću patrolirati svojom državom. Čujem izjave nekih da se nadaju da će prestati i da je ovo samo košmar, ali mi ne deluje tako posle svih ovih dana.

Prvih nekoliko dana je bilo nerealno, nisam mogao da verujem, a onda u sledećem trenutku shvatite da morate da pronađete način da pomognete svojoj zemlji da preživi", zaključio je Stahovski.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.