MOŽE LI BIZARNIJE? Novaku Đokoviću PRETI nova kazna!
Novak Đoković, Foto: Epa/ Ali Haider

NEVEROVATNO!

MOŽE LI BIZARNIJE? Novaku Đokoviću PRETI nova kazna!

Drugi teniser sveta rizikuje da plati novčanu naknadu

Objavljeno: 19:52h

Srpski teniser Novak Đoković na spisku takmičara za Indijan Vels, iako nema potvrde da će tamo zaigrati zbog dobro poznatog razloga.

Njegovo ime se čak našlo na žrebu, saznao je da sa Danilom Medvedevim i Rafaelom Nadalom neće moći da se sastane pre finala, ali je pitanje da li će mu uopšte biti i dopušteno učešće, s obzirom na to da nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Sada, samo zdravstvene vlasti SAD mogu da mu izdaju posebnu dozvolu da uđe u državu.

Novak se potencijalno nalazi pred novim problemom koji pred njega postavlja ATP zajedno sa organizatorima Indijan Velsa. Naime, svako povlačenje sa turnira posle "dedlajna" odnosno poslednjeg roka, povlači za sobom novčanu kaznu i to samo za igrače koji ne mogu da potvrde da zbog povrede odsustvuju sa turnira.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Epa/ Ali Haider

Međutim, ne može se reći ni da Novak svojom krivicom odsustvuje sa turnira, jer kao što je poznato, njemu propisi "zabranjuju" da uđe u zemlju i uzme učešće. Sada je samo pitanje da li će Đoković uspeti da se "provuče" ili će se ATP odlučiti da preduzme neku akciju.

Prema pravilniku, s obzirom na to da je ovo prvi ovakav slučaj Novaku Đokoviću, on bi mogao da plati globu od 20.000 dolara. Ako bi se ona ponovila drugi put, onda bi kazna iznosila 40.000 dolara, a treći i svaki sledeći put nosi novčanu kaznu od 80.000 dolara. I one važe za igrače koje se nalaze u prvih deset.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.