SELEKTOR MAROKA O HRVATSKOJ: Imaju samo četiri miliona stanovnika, ali...
Valid Regragi, Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

pun utisaka

SELEKTOR MAROKA O HRVATSKOJ: Imaju samo četiri miliona stanovnika, ali...

Utakmica između Maroka i Hrvatske igra se sutra od 16 sati

Objavljeno: 12:49h

Selektor reprezentacije Maroka Valid Regragi izneo niz, malo je reći pohvala, na račun reprezentacije Hrvatske i hrvatskog fudbala, dan pred meč ove dve selekcije u borbi za treće mesto na Mundijalu. Marokanci su najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva, postali su prva afrička selekcija koja je došla do polufinala, ali tu ne žele da stanu Hakimi i družina, silno su motivisani da protiv Hrvatske krunišu neverovatan rezultat.

- Želimo pobedu, igrači razumeju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo da završimo Mundijal na najbolji mogući način - izjavio je Regragui na konferenciji za medije u Dohi.

- Očekuje nas važna utakmica, uprkos razočaranju posle poraza od Francuske. Nadali smo se finalu. Daćemo sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni, psihički i fizički, razmišljam kako da sastavim tim, ali nastupićemo čistog srca i čiste glave - rekao je Regragui.

Valid Regragi, Sofijan Amrabat, Fudbalska reprezentacija Maroka
foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

On je izneo niz komplimenata na račun Hrvatske.

- Imam veliko poštovanje za tu zemlju, reprezentaciju, imaju samo četiri miliona stanovnika, pogledajte koliko su talentovani, pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski fudbal, odličan mentalni sklop, igraju u najboljim klubovima, Modrić je neverovatan, on ima 37 godina, jedan je od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu i siguran sam da želi u stilu da završi takmičenje - dodao je selektor Maroka.

Regragui je istakao da njegovim igračima nije potrebna dodatna motivacija.

- Svaka utakmica i svaki trenutak je važan. Naš cilj je osvojiti bronzu, ići ćemo do kraja svojih snaga. Hrvatska zna da je Maroko vredan poštovanja - zaključio je selektor prve afričke reprezentacije koja je stigla do četiri najbolje na Mundijalu.

Utakmica između Maroka i Hrvatske igra se sutra od 16 sati na stadionu "Al Kalifa" u Dohi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.