POTRES NA MUNDIJALU! FIFA stigla žalba pred završne mečeve - ovo mora što pre da se reši
Francuska - Maroko, Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

opravdano ili ne?

POTRES NA MUNDIJALU! FIFA stigla žalba pred završne mečeve - ovo mora što pre da se reši

Savez uputio ozbiljnu žalbu

Objavljeno: 20:12h

Fudbalski savez Maroka žalio se Međunarodnoj fudbalskoj federaciji FIFA na suđenje u polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Francuske.

Afrička selekcija smatra da im nisu dosuđena dva jedanaesterca u porazu od aktuelnih šampiona, 0:2.

Savez je nezadovoljan pošto smatra da meksički sudija Sesar Ramos nije dosudio jedanaesterac u prvom poluvremenu kada je došlo do kontakta francuskog igrača Tea Ernandesa i Sofijana Bufala u kaznenom prostoru. Ramos je dosudio prekršaj Bufala na Ernandesu.

Fudbalska reprezentacija Maroka, Fudbalska reprezentacija Francuske, Svetsko prvenstvo u Kataru
foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Takođe, marokanski fudbaleri smatrali su tokom utakmice da je Orelijen Čuameni napravio penal kod prekršaja na Jusefu En Nesiriju.

- FMRF je pisao relevantnom telu da razmotri sudijske odluke koje su marokanskom timu uskratile dva penala koja su bila nesporna po mišljenju nekoliko stručnjaka za suđenje. FMRF je bio pođednako zapanjen što VAR nije reagovao u tim situacijama - navodi se u saopštenju Saveza.

Maroko je prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale svetskih prvenstava. U utakmici za treće mesto Maroko će u subotu od 16 časova igrati protiv Hrvatske.

Ašraf Hakimi, Fudbalska reprezentacija Maroka
foto: EPA/Mohamed Messara

- Marokanski savez neće štedeti napore da brani i očuva prava reprezentacija zalaganjem za pravičnost u suđenju i osuđuje sudijske odluke donete tokom ovog polufinala - piše u saopštenju.

Meksički sudija 38-godišnji Sesar Ramos sudio je još tri utakmice u Kataru, uključujući i onu u kojoj je Maroko pobedio Belgiju sa 2:0. Takođe, sudio je i na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.