NIŠTA OD ZIDANA! Francuzi izabrali selektora za Evropsko prvenstvo 2024.(FOTO)
Zinedin Zidan, Foto: AP

IZVISIO!

NIŠTA OD ZIDANA! Francuzi izabrali selektora za Evropsko prvenstvo 2024.(FOTO)

"Trikolori" su se drugi put uzastopno plasirali u polufinale Svetskog prvenstva, a na Mundijalu u Kataru brane titulu osvojenu pre četiri godine u Rusiji

Objavljeno:

Legendarni francuski fudbaler i nekadašnji trener Real Madrida Zinedin Zidan odbio je ponude Mančester junajteda, Pari Sen Žermena i Čelsija.

Razlog za takve odluke čuvenog Zizua bilo je što je on verovao da će naslediti Didijea Dešana na mestu selektora Francuske posle Mundijala u Kataru.

Klijan Mbape, Didije Dešan i Antoan Grizman
Klijan Mbape, Didije Dešan i Antoan Grizmanfoto: EPA/RONALD WITTEK

Mnogi su to rešenje nakon Svetskog prvenstva videli kao idealan scenario, ali od toga nema ništa.

Kako prenosi "La Parisijen", u Fudbalskom savezu Francuske doneta je odluka da Dešan bude selektor "trikolora" i na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Didije Dešan (desno)
Didije Dešan (desno)foto: EPA/Rungroj Yongrit

Nedavno su pojedini francuski mediji pisali da bi Didije mogao da ode čak i da opet osvoji Svetsko prvenstvo pošto je uradio sve što je do njega.

Posle ove informacije, aktuelni strateg "galskih petlova" imaće priliku da u Nemačkoj dođe do pehara EP pošto je u finalu 2016. poražen od Portugala.

Didije Dešan
Didije Dešanfoto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Didije je podsetimo uzeo trofej Mundijala i kao igrač 1998. i trener 20 godina kasnije, a osvojio je i Ligu nacija prošle godine.

Francuska je pod Dešanom u Kataru došla do drugog uzastopnog polufinala pošto je u četvrtfinalu pobedila Englesku sa 2:1.

Didije Dešan
Didije Dešanfoto: EPA/RONALD WITTEK

"Trikolori" brane zvanje prvaka sveta, i to bez povređenih Lukasa Ernandeza, Pola Pogbe, Ngola Kantea, Kristofera Nkunkua i Karima Benzeme.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.